Gündem Bir numaralı şef yaşamına son verdi

Bir numaralı şef yaşamına son verdi

02.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazarlar ve uzmanlar tarafından ‘dünyanın en iyi şeflerinden biri’ olarak kabul edilen Benoit Violier, İsviçre’deki evinde ölü olarak bulundu.

Bir numaralı şef yaşamına son verdi

İsviçre polisi tarafından yapılan açıklamada, 3 Michelin yıldızlı Hotel de Ville restoranının sahibi olan 44 yaşındaki Violier’nin tabancayla kendini vurarak yaşamına son verdiği ifade edildi. Dünyaca ünlü şefin restoranı geçtiğimiz yıl ‘dünyanın en iyisi’ seçilmiş ve büyük beğeni toplamıştı. Ancak tüm bu başarılara rağmen ünlü şefin geçtiğimiz yıl hem babasının hem de ikinci babası olarak gördüğü ustası Philippe Rochat’nın ölümüyle büyük sarsıntıya uğradığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Saygı duruşu

Violier’nin dün Paris’te gerçekleştirilen yeni Michelin rehberinin davetine katılması bekleniyordu. Ancak gastronomi dünyasının en önemli yıllık olayı olarak kabul edilen açılış, Violier’in ölüm haberiyle sönük geçti ve seremoni öncesinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Violier’in Lozan kenti yakınlarında bulunan Crissier’deki restoranı, dünyanın en iyi 1000 restoranının sıralandığı Fransız ‘La Liste’ tarafından birinciliğe layık görülmüştü. Bu büyük başarı hakkında konuşan Violier, “Bu, takımımızın motavisyonunu daha da artıracak” demişti.

2012’de ustasının emekliye ayrılmasıyla restoranın başına geçen ünlü isim, 2013’te Gault&Millau rehberi tarafından ‘dünyanın en iyi şefi’ seçilmişti. Fransa’da doğan Violier, 1996’dan beri vatandaşlığını da aldığı İsviçre’de yaşıyordu.