Gündem Bir Yaz Gecesi Rüyası

Bir Yaz Gecesi Rüyası

29.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ödül törenini 3 ödüllü yıldızı ‘Bir Yaz Gecesi’ adlı oyunun oyuncuları sahneye çıkınca Şehir Tiyatroları’ndan arkaşlarını da sahneye çağırıp “Şehir Tiyatroları 100 yıl daha direnecek” dedi.

Bir Yaz Gecesi Rüyası

Afife Jale’nin adını yaşatma, ustaları taçlandırma ve bugünün tiyatrocularını geleceğe taşıma hedefiyle dağıtılan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir törenle 19. kez sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Korhan Abay’ın üstlendiği törende açılış konuşmalarını sırasıyla Yapı Kredi Sanat Danışmanı ve Afife Tiyatro Ödülleri yaratıcısı Haldun Dormen, Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa yaptı.
Törende Yahya Kemal’in ‘Sessiz Gemi’ adlı şiirinden dizeler okunarak yıl içinde hayatını kaybeden Çolpan İlhan, Talat Halman, Yavuz Şeker, Yaşar Kemal gibi ustalar anıldı. Tören, bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Aziz Nesin, Haldun Taner ve İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nı da unutmadı. Konuklar, ödüller arasında Ece Göksü ve Fatih Erkoç’un solistliğinde Ozan Musluoğlu Orkestrasının mini bir konserini dinledi. Her sene genç ve amatör oyunculara destek vermek için Afife Tiyatro Ödülleri tarafından düzenlenen ‘Sahne Senin’ yarışmasının sonuçları da törende açıklandı. Yarışmada Müge Yılmaz birinci olurken, Berkay Şanveren ikinci oldu. Gecede Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü “Cambazın Cenazesi” ile Firuze Engin’e, Yapı Kredi Özel Ödülü Şahika Tekand’a, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Prof. Dr. Zeliha Berksoy’a verildi.

Haberin Devamı

“Mücadeleye devam”
Firuze Engin ödül konuşmasında yaşanan kötü şeylere rağmen ümidimizi kaybetmemiz ve bu ümidi paylaşmamız gerektiğine değinerek “Sanatta ve sokakta mücadeleye devam” çağrısı yaptı. Zeliha Berksoy ise yaptığı uzun konuşmada “Sanat hayatımdaki tüm güçlüklere öğrencilerime yaslanarak dayanabildim” dedi. Törende özel ödüllerin dışında toplam 11 dalda ödül verildi. Gecenin yıldızı ise yılın En Başarılı Prodüksiyonu, Yardımcı Rolde En Başarılı Erkek Oyuncusu, En Başarılı Sahne Tasarımı dallarında aldığı toplam üç ödülle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Bir Yaz Gecesi’ adlı oyunu oldu. En Başarılı Prodüksiyon ödülünü teslim alan oyun ekibi sahneye İstanbul Şehir Tiyatrosu’ndan arkadaşlarını da davet ederek “Şehir Tiyatroları direnerek 100 yıl daha var olacak” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE ÖDÜL LİSTESİ

EN BAŞARILI PRODÜKSİYONU
İBBŞT - ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’

EN BAŞARILI YÖNETMENİ
Alexandar Popovski - ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’

EN BAŞARILI ERKEK OYUNCUSU
Tuğrul Tülek - ‘İki Kişilik Yaz’

EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU
Aslı Yılmaz - ‘Tesir’

YARDIMCI ROLDE EN BAŞARILI ERKEK OYUNCUSU
Yavuz Şeker - ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’

YARDIMCI ROLDE EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU
Tomris İncer - ‘Kral (Soytarım) Lear’

EN BAŞARILI SAHNE TASARIMI
Sven Jonke - ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’

EN BAŞARILI GİYSİ TASARIMI
Candan Seda Balaban ‘Kral (Soytarım) Lear’

EN BAŞARILI SAHNE MÜZİĞİ
Orhan Enes Kuzu - ‘Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Paşa’

EN BAŞARILI IŞIK TASARIMI
Yakup Çartık - ‘Hamlet Makinesi’

BAŞARILI GENÇ KUŞAK SANATÇISI
Edip Tepeli ‘Sırça Hayvan Koleksiyonu’