Gündem Kaybolan uçağın gizemi çözülüyor

Kaybolan uçağın gizemi çözülüyor

31.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivil havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olan ve geçtiğimiz yıl 239 yolcusuyla Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya Havayolları’na ait uçağın kanat parçasının Madagaskar yakınlarında bulunduğu iddia edildi

Kaybolan uçağın gizemi çözülüyor

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken 8 Mart 2014’te 239 yolcusuyla Güney Çin Denizi’nde kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağın enkaz parçalarına Madagaskar’ın 600 kilometre doğusunda ulaşıldığı iddia edildi. Hint Okyanusu’ndaki Fransa’ya ait Reunion Adası’nda iki metrelik kanat parçasının karaya vurmasının ardından uzmanlar enkazın kayıp uçağa ait olup olmadığını araştırıyor. Uzmanlar 1 yıl önce yaptıkları haritanın isabetli bir tahmin yaptığı görüşünde. Haritada, enkazın belli zaman dilimlerinde nereye sürüklenebileceği işaretlenmişti. Harita, Madagaskar açıklarına da işaret ediyor.

Haberin Devamı

Malezya Başbakanı Necip Rezak, ‘bulunan parçanın Boeing 777 tipi uçağa ait olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu’ vurguladı. Rezak, ‘bulunan enkaz parçasının Fransız yetkililer tarafından incelenmek üzere Fransa’nın Toulouse kentine götürüldüğünü’ de aktardı.

2 günde netleşecek

Hükümet temsilcileri ve araştırmacılarından oluşan bir ekibin Fransa’ya gittiğini vurgulayan Rezak, bir ekibin de enkazın bulunduğu bölgede araştırmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Malezya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Abdulaziz Kapravi de, “Parçanın bir Boeing 777’e ait olduğuna kesin gözüyle bakabiliriz’ dedi. Bulunan enkaz parçasının MH370’e ait olup olmadığının iki gün içinde netlik kazanması bekleniyor. Avustralyalı yetkililer ise bulunan enkazın araştırmada “büyük bir gelişme” olarak kabul edildiğini söyledi.