Gündem Bisikletli kazalar Meclis gündeminde

Bisikletli kazalar Meclis gündeminde

19.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, bisiklet sürürcülerinin trafikte karşılaştıkları sorunların tespit edilerek, son dönemde artan ölümlü kazaların önlenebilmesi amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurumasını önerdi.

Bisikletli kazalar  Meclis gündeminde


Onur ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, ülke genelinde son bir ay içinde 3 bisiklet sürücüsünün yaşamını yitirdiği belirtilerek, “Bisiklet kullanan kişiler, fosil yakıt tüketimini yavaşlatarak ve azaltarak iklim değişikliğine ve hava kirliliğine neden olan salınımların azaltılmasına katkı sağlamaktadır” denildi.

Sorunlar sıralandı
TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesi, bisiklet sürücülerinin trafikte karşılaştıkları sorunların tespit edilerek, son dönemde artan ölümlü kazaların önlenebilmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor. Önergenin gerekçesinde, “Eğlence, spor, sağlık ve gezi amacıyla kullanımı hızla yaygınlaşan bisiklet, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir. Bisiklet, çağımızın sorunu trafik keşmekeşinden ve yarattığı stresten uzaklaşmak isteyenlerin alternatif bir taşıt aracı konumundadır” denildi.
Önergenin gerekçesinde, bisiklet kullanıcılarının talepleri de şöyle sıralandı:
“Bisiklet sürücülerinin başlıca talepleri arasında; karayollarında bisiklet alanlarının olmadığı yollarda güvenliğin sağlanması ve gerekli trafik levhalarının bulunması; bisiklet yolları ve parkurlarının yapılanması, geliştirilmesi ve bakımlarının sağlanması; kent içinde, hastanelerde, okullarda, alışveriş merkezi, iş yerleri gibi toplulukların bulunduğu yerlerde, bisiklet park yerlerinin yapılması gibi sorunlar bulunmaktadır.