Edirne Bisikletliler Taleplerini Başkan Gürkan'a İletti

Bisikletliler Taleplerini Başkan Gürkan'a İletti

10.06.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

Bisikletliler Taleplerini Başkan Gürkana İletti

EDİRNE (AA) - Edirne'deki bisiklet kulüp, dernek ve toplulukların temsilcileri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük'ün başkanlığında EDOSK'tan Birol Şentürk, Ahmet Tabakoğlu, EBİDOST'tan Mehmet Fidan, MODABİS'ten Nevzat Çakmaklı, EGSBİRLİK'ten Ahmet Karaka ve konseyin bisiklet çalışma grubu sözcüsü İsmail Demiray, Başkan Gürkan'a taleplerini iletti.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Gökerküçük, bisikletlilere yeni güzergahlar yapılması gerektiğini belirtti.

"Avrupa'dan gelerek İstanbul istikametine uzanan uluslararası bisiklet yolunun da altyapısını oluşturacak olan kent içi bisiklet yolları turizm kenti olan Edirnemiz için gereklidir." diyen Gökerküçük, şunları kaydetti:

"Bu nedenle kentimizde yapılmasına başlanan kuzey ve güney çevre yollarında, bisikletlilerin de planlama sürecine alınması ve güzergahlara bisiklet yolunun da yapılması gerekir. Karaağaç Mahallesi yolu kenarına yapılmış olan bisiklet yolunun iyi niyetle yapıldığı ve takdire şayan olduğu muhakkaktır. Ancak bağlantılarının eksikliği ve benzeri hatalarının düzeltilmesi gerekir. Kentte tabelalarla bilgilendirmeler yapılmalı. Bisikletlilerin kent içi ulaşımında da kolaylıklar sağlanmalı. En çağdaş, ucuz ve ulaşılabilir ulaşım aracı olan bisikletin ve bisiklet sporunun önemini kavratmak, kentlilerimizde farkındalık yaratmak gibi amaçlarla yıl boyunca çalışma yapabilmek için 2018 yılının 'Edirne Bisiklet Yılı' ilan edilmesi ve ilgili birimlerden bir komisyon oluşturularak yapılacakların planlanmasını talep ediyoruz."

Haberin Devamı

Gürkan ise, bisikletlilere her anlamda katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.