Gündem Bişkek’te ölen pilotlar ve teknisyen toprağa verildi

Bişkek’te ölen pilotlar ve teknisyen toprağa verildi

21.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’de 5 gün önce düşen kargo uçağında hayatını kaybeden emekli Pilot Albay İbrahim Gürcan Dirancı Balıkesir, emekli Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül Konya’da ve uçuş teknisyeni 54 yaşındaki İhsan Koca ise Eskişehir’de toprağa verildi.

Bişkek’te ölen pilotlar ve teknisyen toprağa verildi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen törene Dirancı’nın eşi, oğlu ve yakınları ile, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, emekli askerler ve vatandaşlar katıldı. Gürancı’nın oğlu Alp Onur, genç yaşta babasını kaybetmesinin çok zor olduğunu belirterek, “Her zaman vatanına, milletine, arkadaşlarına bağlıydı. Yaşamı boyunca çok sevildi. Onun oğlu olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Öndül’ün cenazesi, önceki gün İstanbul’da düzenlenen törenin ardından memleketi Konya’nın Akşehir’e getirildi. THY pilotu olan oğlunun aralarında bulunduğu 3 çocuğu ve eşi taziyeleri kabul etti. Öndül, Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Emekli astsubay, evli ve 2 çocuk babası uçuş teknisyeni İhsan Koca için memleketi Eskişehir’de askeri tören düzenlendi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Koca’nın cenazesi, aile kabristanında toprağa verildi.