Gündem Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

13.04.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

9 yıl önce hayatımıza giren Bitcoin çok kısa sürede birçok kişi tarafından tercih edilen Bitcoin blok zincir ağına dönüştü. Bitcoin kripto para piyasasında tercih edilen yatırım alanlarından biri. Bitcoin işlemleri nedir? Nasıl güvenli bir şekilde madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bitcoin Nedir?

Haberin Devamı

Bitcoin 9 yıl önce hayatımıza girdi ve kısa sürede yatırım araçları arasında en çok tercih edilen kripto para olmayı başardı. Sembolü ise ?, olup, kısaca BTC olarak gösterilmektedir. Herhangi bir merkez bankasına bağlı olmayan yatırım aracı sadece ülkemizde değil dünya da birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Resmi kuruluş, vs. ile bağlantısı olmadan yatırım araçları arasında yer alan elektronik bir para birimi birçok kişinin aklında ne kadar güvenli sorusunu getirmektedir. Üretim merkezi olmayan Bitcoinler, Bittorent ağlarına benzer şekilde dağıtık bir ağ özelliğine sahiptir. Ağ içerisinde gerçekleşen ödemeler istenilen hedefe anlık olarak ulaşır, bu sayede gönderinin hangi adresten nereye gittiği anlaşılmaz ama kayıtlı olarak kayıtlı kalır. Kullanımı kolaydır ve yatırım aracı olarak son dönemlerin en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Para oluşturma aşamasında gerçekleşen bu işlemlerin genel adına madencilik diyoruz. Madencilik, matematiksel işlemleri gerçekleştirebilmek için hızlı ve doğru işlemleri verebilmek gerekiyor ve bu işlemlerinin genel adına da madencilik diyoruz. Bitcoin yazılımını indirerek yoğun işlemci gücü özelliğine ile madencilik yapabilirsiniz.

Bitcoin mining'i siz de kuracağınız güçlü alt yapı ile yapabilirsiniz. Günümüzde giderek artan popülerliği ile Bitcoin madenciliği birçok yatırımcıya kazandırmaya devam ediyor.

Bitcoin Madenciliği Siz de Kazanabilirsiniz

Kısa sürede büyüyen bu ağ dahil olarak siz de kazanabilirsiniz. Fakat Bitcoin madenciliğine girmeden önce güvenilirlik konusunda iyi bir araştırma yapmalısınız. Zira hiçbir merkez bankasına bağlı olmayan bu sistem tamamen güven ilkesine dayanmaktadır. Günümüz de giderek tercih edilirliği artan Bitcoin madenciliği ile siz de kazanç elde edebilirsiniz.