Bitlis Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis'ten Kısa Kısa

20.06.2017 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

Bitlisten Kısa Kısa

BİTLİS (AA) - Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler ve Teknik Destek ekiplerince kentin bir çok noktasında bulunan park ve kaldırımlarda çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Kentin birçok noktasında bulunan park onarım ve bakım, refüj yeşillendirme çalışmalarını yürüten ekipler, Üsküdar parkında da peyzaj, yapım ve bakımlarını yapıyor, kaldırım ve mesire alanlarını baştan yenileniyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkanvekili Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, Bitlis'in her gün değiştiğini ve güzelleştiğini ifade etti.

Vali Çınar, "Bitlis Belediyesi olarak bizlere güvenen, şehri emanet eden hemşehrilerimize layık olan hizmetleri bir bir yapıyoruz. İnşallah marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen, geçmişiyle övünen, geleceğe emin adımlarla ilerleyen kentimize en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

- BEÜ'de akademik kurul toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2016-2017 eğitim öğretim yıllı akademik genel kurul toplantısı yapıldı.

BEÜ Merkez Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım başkanlık yaptı.

Toplantıda, BEÜ'nün genel durumu, işleyişi ve geleceğe yönelik planları konuşuldu.

- Bitlisli çocuklara kitap hediye ediyor

Bitlis Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, sokakları dolaşarak çocuklara, yaz tatilinde okuyacakları kitaplar hediye ediyor.

Durer, yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır, çocukları sokak oyunlarına yönlendirmek için azami bir gayret sarf ettiğini ve ciddi anlamda başardığını dile getirdi.

Sokaklarda çocukların cıvıl cıvıl oyun oynadıklarını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Durer, şöyle konuştu:

"Yeni nesil çocukları bilgisayar başından ve diğer elektronik materyallerden kısmen uzaklaştırmanın en önemli yolu, daha çok eğlenebilecekleri sosyal, sportif ve çeşitli sokak oyunlarına yönlendirmekten geçiyor. Belli mahallede misket, topaç, çelik çomak takımı dağıttık. Dağıtmakla kalmadık, birlikte oynadık. Çocukların sevinci görülmeye değerdi."

- Tatvan'da elektrik kesintisi

Tatvan ilçesine bağlı bazı köylerde 22 Haziran'da elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'den (VEDAŞ) yapılan açıklamada, Tatvan ilçesindeki trafo merkezleri ile iletim hatlarında 22 Haziran'da 14.00-16.00 saatlerinde bakım onarım çalışması yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, çalışmalar süresince Tatvan'ın Pınarbaşı Mahallesi Hidayet Camisi civarına 2 saat elektrik verilmeyeceği kaydedildi.