Bitlis Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis'ten Kısa Kısa

14.07.2017 - 21:10 | Son Güncellenme:

.

Bitlisten Kısa Kısa

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kenti tanımak amacıyla gezilerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Vali Ustaoğlu, cuma namazı sonrası bir çay ocağında oturarak vatandaşlarla sohbet etti, kendisine ikram edilen kıymalı pideden yedi.

Ardında restorasyonu tamamlanan Şerefiye Camisi'ni inceleyen Ustaoğlu, Şerefiye ve Kureyşi camilerini ziyaret ettiğini, her iki caminin daha önceden Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edildiğini ancak birtakım eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün, eksiklerin giderilmesi noktasında yüklenici firmayla derhal temasa geçeceğini ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle Kureyşi Camimizin çatısındaki ve kenar duvarlarındaki akıntı ile nemin giderilmesi noktasında gerekli talimatımızı verdik. Bir daha ki gelişimizde buradaki sıkıntıların giderildiğini göreceğiz. Ecdadımızın yüzyıllar öncesinde yapıp bize emanet ettiği bu eserler, çok önemli. Korunması ve yeni kuşaklara da aktarmamız gereken eserlerdir. Bu eksiklikleri bir an önce tamamlayacağız. Ecdadımızın en fazla üzerinde durduğu hamam, han, cami ve abdesthaneleri toplu bir müştemilat olarak görüyoruz. Buranın ihtiyacının bir an önce giderilmesi noktasında gayret edeceğiz."

Haberin Devamı

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanlığınca düzenlenen "Bu bayrak bize emanet" etkinliği kapsamında kendisine Türk bayrağı teslim edilen Doğan Daldagül, Ankara'ya uğurlandı.

AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanlığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da millete silah doğrultanlarla, Çanakkale'de silah doğrultanların hedefinin aynı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yüzyıl öncede, 15 Temmuz'da da tek amaçları vardı o da şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı parça parça bölmek. Ecdadımız Çanakkale'de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse aynı amaçla milletin iradesini gaspetmek için 15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettik. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik, asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük ve ne kadar kanlı olursa olsun, asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla yerle bir ettik. Anneler, o gece cephedeki evladına dua eder gibi dua etti. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit, 2 binden fazla kahraman gazi oldu. O gece evlatlar Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, eşler ve kadınlar Nine Hatun oldu. İhanete geçit vermedi, sancağı yere düşürmedi."

Haberin Devamı

Açıklamada, 15 Temmuz Gecesi, Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence emanet edilen bayrakların 15 Temmuz gecesi düzenlenecek TBMM özel programında Cumhurbaşkanına takdim edileceği vurgulandı.

Bugün bu emaneti teslim alan genci uğurlamak için bir araya geldikleri aktarılan açıklamada, "Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve minnetle andık. Genç kardeşimizi uğurlamaya gelen herkese teşekkür ediyoruz. Rabbim bu millete bir daha asla ihaneti yaşatmasın." ifadeleri kullanıldı.

- Vali Ustaoğlu'na ziyaret

Haberin Devamı

Tatvan Ticaret Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Bitlis Baro Başkanı Avukat Fuat Özgül ve baro üyeleri, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına teşekkür etti.

Konuklar da, Vali Ustaoğlu'na yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ), "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Memduh Eren Camisi'nde akşam namazını müteakiben Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, ilahiler söylendi.

Mevlit programında eller semaya açılarak, 15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için dua edildi.

Okunan mevlidin ardından programa katılanlara gül suyu ve tatlı ikram edildi.

- Bitlis'te elektrik kesintisi uygulanacak

Bitlis'te bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları sebebiyle bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 17 Temmuz'da 07.00-17.00 saatlerinde şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle Bitlis Beşminare Cami civarına, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile maliye lojmanlarına 10 saat elektrik verilmeyeceği ifade edildi.