Bitlis Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis'ten Kısa Kısa

08.08.2017 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

Bitlisten Kısa Kısa

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Ustaoğlu, mesajında, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade etti.

Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Bitlis'in de içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz ve saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek Bitlis'imizi düşman işgalinden kurtarmış, özgürlüğüne kavuşturmuştur. Vatanın bütünlüğü elbetteki şehitlerimizin fedakarlığıyla eş değerdir. Bütün mukaddeslerimizin sembolleştiği tek değer ise al bayrağımızdır. Devletimizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin sağlığı, selameti, huzuru ve birliği için canlarını feda eden şehitlerimiz önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın, 15 Temmuz gecesinin kahraman şehitleri ile bugüne kadar ülkemizin bekası, bayrağı ve vatanı için gözünü kırpmadan şehit düşmüş tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Değerli halkımızın kurtuluş gününü kutluyorum."

Haberin Devamı

- Vali Ustaoğlu, sporcuları ödüllendirdi

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, çeşitli branşlarda dereceye giren milli sporcuları ödüllendirdi.

İl Özel İdaresi yeni binasına giderek incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu'nu, burada İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ve İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç karşıladı.

İl genel meclisi toplantısına katılan Ustaoğlu, daha sonra çeşitli branşlarda Bitlis başta olmak üzere ülkemize madalya kazandıran milli sporcuları ödüllendirdi.

Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, "İl genel meclisimiz, bizleri gururlandıran ve göğsümüzü kabartan sporcu kardeşlerimizin başarısına katkı olması amacıyla ödül vermek istedi. Sizlere vereceğimiz destekler her geçen gün biraz daha artacak. Bunun sözünü verebilirim. Sizlerin hem taşıdığı üniforma hem de temsil ettiğiniz misyon bizim ve ülkemiz için çok önemli. Ülkemizin bayrağını dalgalandırarak oralarda göstermiş olduğunuz başarı her açıdan takdire şayandır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Yardım, mesajında, Bitlis'in 3 Mart 1916'da işgale uğradığını anımsatarak, kadim kentin 8 Ağustos'ta tekrar hürriyetine kavuştuğunu kaydetti.

Yardım, "Kadim şehrimiz Bitlis'in kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyoruz. Rus askerleri tarafından 5 ay 5 gün süreyle devam eden zulüm ve işkence günlerini sonlandıran askerler ile yerli milisleri rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.