Bolu "Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzleme İşi" Çalıştayı

"Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzleme İşi" Çalıştayı

21.09.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

.

Biyolojik Çeşitlilik Envanter Ve İzleme İşi Çalıştayı

BOLU (AA) - Bolu'da, "Karasal ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme İşi" çalıştayı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kentte bir otelde düzenlenen çalıştaya, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanı Nebi Erol, Orman Bölge Müdürlüğü Bolu İl Şube Müdürü Kemal Can, 19 Mayıs Üniversitesi Damarlı Bitkiler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fergan Karaer ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Ulusal mevzuat ve taraf olunan uluslararası sözleşmeler kapsamında Bolu ili sınırları içerisinde biyolojik çeşitliliğin envanterinin oluşturulmasının amaçlandığı çalıştay kapsamında biyolojik çeşitliliğin izlenmesi, önemi, yapılan çalışmaların özetleri, sonuçlar ve sağladığı yararların ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bolu Vali Yardımcısı Özsoy, "Türkiye hakikaten bu çeşitlilik açısından önemli. Keşke bu kayıtları daha önce yapsalar daha bilimsel olsa idi. Bu anlamda dünyayı takip eden ve daha çağdaş ülkelerin önünde gelsek. Biz, 'ormanlar yanmasın tabiat zarar görmesin' diye mücadele ederken içimizdeki bilim insanları çıkarıp dünyaya örnek olacak türde öne sürmemiz lazım." diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalıştayın genel durumu hakkında bilgiler veren Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanı Erol ise , Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın aynı çalışmasının 33 ilde tamamlanırken 43 ilde devam ettiğini kaydetti.

Yazarlar