Ege Biz zoru başardık Türkiye de başarır

Biz zoru başardık Türkiye de başarır

21.06.2018 - 23:43 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık ve Dikili’de vatandaşlarla buluştu, “14 senede ülkenin en borçlu belediyesini ekonomisi en güçlü belediye haline getirdiysek, Türkiye de bunu başarabilir” dedi

Biz zoru başardık Türkiye de başarır

İlçe ziyaretlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık ve Dikili’de, halkla buluştu, dertlerini dinledi, herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya davet etti.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı ekonomik krizin altından kalkacak güce sahip olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “14 senedir Norveç kadar nüfusu olan İzmir’i yönetiyorum. Türkiye’nin en borçlu belediyesiyken, kredibilitesi en yüksek belediye haline geldik. Görevimiz olan olmayan her işe koştuk” dedi. Ülke insanının yaşam standardını yükseltmeyi düşünen her iktidarın tarım sektörünü büyütmek için çalışması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, şözlerini şöyle sürdürdü:

Dünyaya gösterdik

“İzmir tarımını yüzde 7,5 büyüttük. Bir belediye sınırlı imkanlarıyla tarımı, Türkiye ortalamasının 2,5 katı büyütebiliyorsa, bu iş olabiliyor demektir. Uyguladığımız birçok proje Birleşmiş Milletler tarafından ödüllendiriyor. Eskişehir Belediye Başkanımız küçük bir ilin nasıl turizm ve hizmet sektöründe kalkındırılacağını, bozkırda bir vahanın nasıl yaratılacağını gösterdi. Biz de bir metropolde her türlü sektörün olduğu bir kentin nasıl 14 senede kalkındırılabildiğini dünya aleme gösterdik. Bu örnekler Türkiye’de belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğini gösteren somut örneklerdir.”

Haberin Devamı

Projeler kitap oldu

Kocaoğlu, kentin kalkınması için yapılan çalışmaların, 20 akademisyen tarafından 5 ayrı kitapta toplandığını açıkladı, “Bunların dışında 2 ayrı kitap daha hazırlanıyor. Toplam 7 kitapta ‘İzmir Modeli’ kapsamında hiçbir belediyenin bu güne kadar uygulamadığı kentin standartlarına ilişkin özgün projelerimizi anlatıyoruz” dedi.