Gündem Bizans araştırmalarının tarihi

Bizans araştırmalarının tarihi

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), ‘Yitik İmparatorluğu Resmetmek: İtalyan Merceğinden Anadolu’daki Bizans Sanatı, 1960-2000’ sergisiyle Bizans araştırmalarının tarihine ışık tutmayı amaçlıyor.

Bizans araştırmalarının tarihi

Koç Üniversitesi ANAMED ve Sapienza Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan sergi, İtalyan akademisyenler tarafından Anadolu’da yarım asırdır yürütülen araştırmalara odaklanıyor. ANAMED’de yer alan Kemerli Galeri’deki sergi, 1 Haziran - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Haberin Devamı

Bizans araştırmalarının tarihi

Deyrulzafaran Manastırı.

Sergi, Roma’daki Sapienza Üniversitesi’nin Bizans Sanatı Tarihi Dokümantasyon Merkezi’nden (CDSAB) fotoğraf ve arşiv materyallerini Beyoğlu’ndaki ANAMED’e taşıyor. Sergide, Roma’dan Doğu’ya uzanan tarihi güzergâh izlenerek yitik bir imparatorluğun parçaları yeniden keşfedilip, sanat tarihi çalışmaları ışığında bir araya getiriliyor. Ziyaretçilere, yaklaşık 50 yıl boyunca toplanan arşivin yanı sıra bazıları kökten dönüşüme uğramış ve hatta tahrip olmuş anıt ve eserlerin hikâyesini de inceleme fırsatı veriliyor.

Bizans araştırmalarının tarihi

Kars’ta bulunan Havariler Kilisesi.