Ege 'Bizimki çok farklı'

'Bizimki çok farklı'

21.10.2017 - 04:11 | Son Güncellenme:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın Uzunburun Katı Atık Tesisi’yle ilgili olarak “Aynısını 10 milyon liraya yaptım” şeklindeki sözlerine yanıt veren Manisa Büyükşehir Başkanı Ergün, “İki tesis arasında bariz farklar var” dedi

Bizimki çok farklı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’yle ilgili olarak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın sözlerine yanıt verdi. Gürkan’ın, “Aynı tesisi ben 10 milyon liraya yaptım” şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, “110 milyon liraya mal olan ve 4 Ekim’de açılışı yapılan tesisimizle ilgili asılsız söylem ve haberlerle bilgi kirliliği oluşturuluyor.

Haberin Devamı

‘Bütçe’ vurgusu

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın “Ben aynısını 10 milyon liraya yaptım” dediği tesisle bizim tesisimiz arasında, teknik özellik, kapasite ve teknoloji olarak bariz farklar var” dedi. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Kompost Tesis Kapasitesi yılda 70 bin ton iken, Edirne’deki tesiste bunun yılda 5.500 ton olduğuna dikkat çeken Ergün, “Bizimki tam otomatik, düzenli depolama alanımız daha fazla. Manisa’da atık işleme kapasitesi günlük 940 ton, Edirne’de ise 170 ton” vurgusunu yaptı. Manisa Büyükşehir’in Türkiye’de 30 büyükşehir arasında ‘bütçeyi en iyi kullanan belediye’ seçildiğini de kaydetti.