Ekonomi Bizler inandık siz de inanın

Bizler inandık siz de inanın

09.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

KAGİDER, yaşanan darbe girişimi sonrası uluslararası arenadaki yabancı yatırımcılara ‘Türkiye’ye inanın’ mesajı veriyor. Binlerce görüşme yapıp, mektup gönderen üyeler şimdi de yurtdışında toplantılara hazırlanıyor

Bizler inandık  siz de inanın

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından kenetlenen Türk iş dünyası ve girişimciler tüm dünyaya gerçekleri ve Türkiye’nin demokrasi sevdasını anlatmayı sürdürüyor. Yaşanan olaylarla birlikte hızla harekete geçen örgütlerden biri de Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) oldu. KAGİDER, gerek yurtiçindeki girişimcilerin tereddütlerini gidermek gerekse yabancı yatırımcıların işlerine kaldığı yerden devam etmesini sağlamak adına güven mesajlarını farklı mecralar üzerinden veriyor.

Haberin Devamı

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, 15 milyar doların üzerinde bir sermayeyi yöneten üyeleriyle birlikte dünyada önemli bir yerleri olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle yaşadığımız süreç demokrasi anlamında tüm dünyaya ders verecek nitelikteydi. 16 Temmuz sabahından itibaren bunu hem sosyal medyada, hem açıklamalarımızda duyurduk. Tüm uluslararası yatırımcı, fikir önderi, kamuoyu olmak üzere 3 bin kişiye hazırladığımız ‘KAGİDER Deklarasyonu’nu göndererek yaşanan süreci doğru şekilde anlatıp, tereddütlerin aşılması için çalıştık, çalışıyoruz” diye konuştu.

6 dilde, 1 milyon kişi

“#BelieveinTurkey” başlığıyla tüm sosyal medya hesapları üzerinden kendi üyeleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir kampanyaya da başlayan KAGİDER, 6 dilde yayınlanan videolarda 1 milyon kişi hedefliyor. Sanem Oktar, pek çok noktada ve çeşitli mecralarda Türkiye’yi tanıtmayı ve anlatmayı hızlandırdıklarını belirterek, “20 Temmuz tarihinde TBMM’yi ziyaret ettik, 24-25 Temmuz’da kadın dernekleri olarak ilanlar verdik. Brüksel’de temsilciliğimiz var. Birleşmiş Milletler’de (BM) yer alıyoruz. Söylediklerimizin önemi ve değeri bulunuyor. Viral kampanyada kadın girişimciler olarak kim olduğumuzu söylüyoruz, sonrasında ‘Türkiye’ye inanın’ mesajımızı tüm dünyaya veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yılmak yok...

Yazışmalarla, telefon konuşmalarıyla, kampanyalarla doğru bilginin iletilmesi için çalıştıklarını anlatan Oktar, girişimci kadınlara ‘krizden fırsat çıkarın’ mesajı veriyor. Bu sürecin atlatılması için iş dünyasına ve girişimcilere daha fazla çalışarak, işlerine odaklanmaları gerektiğini söyleyen Oktar, şöyle devam etti:

“Zor günlerden geçiyoruz, mevcut durumu korumaya çalışalım. Yatırımlarımıza dikkatli ama krizi fırsata çevirmek adına gözden geçirelim ve marka iletişimine önem verelim diyoruz. Tereddüt içeren ya da olumsuz dönüşler de alıyoruz. Biz bu yatırımcılarımıza, ‘Pazartesi günü çalıştık, dükkanlar açıldı bankalar, borsalar açıldı. Türkiye ekonomisinin esnekliği, krizler sonrasında hızlı toparlanması bizim lüksümüz. Hangi fabrika durdu? Biz hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. İşimizin başındayız, siz de yurtdışında bize aynı şekilde inanın ve burada olmaya devam edin’ diyoruz.”

Haberin Devamı

Bizler inandık  siz de inanın
Dünya liderlerine ‘mektup’ gönderdi

KAGİDER, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili olarak aralarında Barack Obama, Vladimir Putin ile Angela Merkel, IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da yer aldığı isimlere bir mektup yolladı. Gelişmeleri anlatan mektupta, Türk ekonomisinin çok güçlü olduğu ve halkın darbeye karşı gösterdiği direnişin Türkiye’de demokrasinin ne kadar köklü olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.

Toplantı fırtınası

KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Yenikapı’daki ‘demokrasi mitinginin’ Türkiye adına birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterdiğine dikkat çekerek, ülkemizin yatırım fırsatlarını ve demokrasisini anlatmak adına büyük çapta organizasyonlardan da faydalanacaklarını kaydetti.

Oktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eylül ayında Avrupa Parlamento’sunda bir toplantı düzenliyoruz. YASED gibi TÜSİAD gibi derneklerle ortak platformlarda yol alarak yatırımcı için gözde bir ülke olduğumuzu anlatıyoruz. Birleşmiş Milletler (BM), Ekonomi Bakanlığı ve KAGİDER’in organizasyonu olarak 140 ülkeden 400 kadının yanı sıra pekçok ülkeden gelecek ticaret heyetlerinin katılacağı bir konferansımız var aralık ayında. 3 gün İstanbul’da konaklayarak, yeni projeler için çalışacağız.”