Teknoloji Blackmagic, Pocket Cinema kamerasını 4K ile yeniden tasarladı

Blackmagic, Pocket Cinema kamerasını 4K ile yeniden tasarladı

11.04.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:

Blackmagic'in cebinize sığabilecek cinsten olan Pocket Cinema 4K kamerası sonunda resmi olarak duyuruldu. Üzerinde 4/3 HDR sensörü bulunan kamera 4096×2160 DCI 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyor.

Blackmagic, Pocket Cinema kamerasını 4K ile yeniden tasarladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Beş yıl önce duyurulmuş olan Blackmagic'in ufak gövdeye sahip ama RAW 1080p görüntüler çekebilen Pocket Cinema 4K kamerası tanıtıldı. Pocket Cinema 4K, yeniden tasarlanmış gövdeyle birlikte, 10 bit ProRes veya 12 bit RAW ya da 4K (4096 x 2160) kayıt için destek arayanlara yönelik bir makine. İleriye dönük bağlantı seçenekleri de unutulmamış.

Yeni kamera, karbon fiberden üretildi ve son Pocket Cinema'ya kıyasla daha büyük Mikro Four Thirds görüntü sensörü kullanıyor. Ayrıca, çeşitli ayarları (kadranla uğraşmadan) kontrol edebilmenizi sağlayan 5 inçlik bir dokunmatik ekrana da sahiptir.

Blackmagic, Pocket Cinema kamerasını 4K ile yeniden tasarladı

Blackmagic Cep Sineması 4K, 4K RAW çekimlerini kaydedebilen 2.500 dolarlık Panasonic GH5s modelinden daha ucuz. USB-C (harici bir SSD'ye kaydetmenizi sağlar) gibi çeşitli bağlantı noktalarıyla birlikte paketlenmiş. SD, UHS-II ve CFast 2.0 kartları ile de uyumlu. Yerleşik görüntü sabitleme özelliğine sahip bir objektig, gimbal veya tripodla çekim yapmıyorsanız, herhangi bir stabilizasyonu yok. Bu da bir dezavantaj. Ancak bu kamera için profesyonel hedef kitleyi dikkate alan adil bir varsayım.

Haberin Devamı

Blackmagic, Pocket Cinema kamerasını 4K ile yeniden tasarladı

Bu fotoğraf makinesinin sizin için uygun olup olmadığı, neyi kullandığınıza bağlı olarak değişebilir. Aynasız kameralarda oldukça yüksek kaliteli 4K çekimlerini zaten yakalayabilirsiniz, ancak, sıkıştırılmamış video çekimleriyle uğraşırken, post prodüksiyonda sunulan düzenleme seçeneklerinden yararlanamayacaksınız. Yüksek kaliteli B-roll görüntülerini yakalamak için ekstra bir kameraya ihtiyaç duymanız halinde mevcut film kurulumunuza ucuz bir ek olarak da kullanılabilir.

Kısacası, sıkıştırılmamış videoyu ProRes ya da RAW biçiminde kaydeden Pocket Cinema 4K'nın fiyatı 1300 dolar. Tabii, muhtemelen daha güzel bir Mikro Four Thirds objektifi ile eşleştirmelisiniz.