Gündem Böbrek hastası babasına bakıyordu

Böbrek hastası babasına bakıyordu

02.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ocakta mahsur kalanlandan Mehmet Baha’nın, görme engelli ve böbrek hastası babası Hasan Baha’ya da baktığı anlaşıldı.

Böbrek hastası babasına bakıyordu

2 yıl önce şeker ve tansiyona bağlı görme yeteneğini kaybeden Hasan Baha, ardından böbreklerinin de çalışmadığını öğrendi. Bir yıldır haftanın üç günü dörder saat diyalize girerek hayatta kalan Baha’nın kazanın ardından sağlık problemleri daha da arttı. Olayı haber alır almaz ocağa gittiğini anlatan Baha, “Bizi alana yaklaştırmadılar. Gece sabahlara kadar ağlıyorum. Hastalığım arttı, çok çaresizim. Olaydan bir gün sonra diyalize girdim. Yetkililere, diyalize iki saat bağlanmam konusunda ısrar etsem de kabul etmediler. Oğlumun evine geri dönmesini istiyorum” dedi.

5 gündür kardeşi için çalışıyor
Mehmet Baha’nın ağabeyi Hamdi Baha da “Kardeşimi kurtarma çalışmalarına ilk günden itibaren ben de katılıyorum. Hiçbir şey yemedim. İğnelerle ayakta duruyorum” dedi. 15 yıldır maden işçiliği yaptığını ve 5 gündür kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Hamdi Baha, “Yavaş yavaş sular çekiliyor. İnşallah en kısa zamanda mahsur kalanlara ulaşırız” dedi. Hamda Baha, kardeşinin kendisine bazı ihmallerin olduğunu söylediğini, çalıştıkları bölgede kömürün önünde dinamit attıklarını anlattığını söyledi.

Haberin Devamı

10 dakikayla kurtuldu
Ermenek’te 18 madencinin mahsur kaldığı madende 6 aydır malzemeci olarak çalışan ve olaydan 10 dakika önce yemek için ocaktan yukarıya çıkan Azim Yaman (29), “Sanki içime doğmuş gibi o gün koşarak çıktım. 10 dakikayla ölümden dönmüş oldum” dedi. Kurtarma çalışmalarına katılan Abdullah Küçüktaş ve kardeşi Barış Küçüktaş ise, “Arkadaşları birebir tanımıyoruz ama onları kurtarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
DHA