Muğla BODRUM’DA “KENDİME GİDEN YOL” SÖYLEŞİSİ

BODRUM’DA “KENDİME GİDEN YOL” SÖYLEŞİSİ

21.01.2015 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

BODRUM’DA “KENDİME GİDEN YOL” SÖYLEŞİSİ

Bodfad tarafından organize edilen fotoğraf gösterisi ve söyleşide Süha Derbent, “Kedime Giden Yol” ile izleyenleri büyüledi.
Süha Derbent’in kişiye özel fotoğraflarla hazırlamış olduğu Kedime giden yol adlı gösterisini sundu. Katılımcıların büyük bir ilgiyle izlediği gösteri sonrası Derbent ile izleyiciler arasında bir söyleşide gerçekleşti. Oasis AVM Toplantı Salonu Yasemin Sokak 317-318 THY Alt katı’nda yapılan gösteri de özellikle Afrika’da sanatçının çekmiş olduğu Leopar ve Aslan fotoğrafları izleyenleri adeta büyüledi. Etkinlik öncesinde kendisini tanıtan Derbent; “Setur Markası olan Sedventure ile kişiye özel seyahat organizasyonları danışmanlığı yapmaktayım. 25 yıldır profesyonel fotoğrafçılık yaptım. Sırasıyla; Cumhuriyet Gazetesi, Atlas Dergisi ve Marie Claire Dergisi’nde gezi fotoğrafları çektim. Bir Numara Hearst Yayıncılık bünyesinde yayınlanmakta olan Gezi National Geographic Traveler Dergisi’nde, de iki yıl boyunca Görsel Yönetmen olarak çalıştım. İskandinavya’dan Madagaskar’a, Sri Lanka’dan Kanada’ya kadar 70’den fazla ülke gezdim ve burada bir çok görselliği karelere aktardım. Bu çalışmaları sırasıyla; başta Emirates ve Emirates Holidays olmak üzere, Canon, Yapı Kredi, BP, Allianz, KLM, Sabah Adventure Club, Pronto Tour, VIP Tourism, Marriott Otelleri ve Chevignon gibi firmaların sponsorluğuyla gerçekleştirdim. 1998 yılı Nisan ayında bir ilke imza atarak 2000’li yıllarda soyunun tükenmesinden korkulan Bengal Kaplanı’nı fotoğraflayan ilk Türk vahşi yaşam fotoğrafçısı oldum. Bu çalışma sırasında Hindistan’da kaplanın izini sürerek onu fotoğraflamayı başardım” dedi.
Bodfad Derneği Başkanı Ünal Fuçucu, fotoğraf sanatçısı Süha Derbent’in karelerini Bodrumlu fotoğraf severlerle paylaşmasından dolayı teşekkür ederek gösteri sonrasında, bu özel günün anısına sanatçıya teşekkür belgesi verdi. Fotoğraf severlerle Derbent’in hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sonlandırıldı.