Muğla BODRUM’DA UÇKUN VE HAŞEREYLE MÜCADELE ARAÇLARI YENİLENDİ

BODRUM’DA UÇKUN VE HAŞEREYLE MÜCADELE ARAÇLARI YENİLENDİ

22.08.2014 - 15:38 | Son Güncellenme:

.

BODRUM’DA UÇKUN VE HAŞEREYLE MÜCADELE ARAÇLARI YENİLENDİ

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yenilenen ilaçlama araçları sayesinde Bodrum genelinde sürdürdükleri uçkun ve haşerelere karşı yaptıkları mücadelelere daha etkin bir şekilde devam ediyor.
Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü İlaçlama Birimi, yarımada genelinde yenilenen araçları ve Ultra Low Volume (ULV) püskürtme tekniğiyle uçkun ve haşerelere karşı mücadele ediyor. Akşam saatlerinde başlayıp gece saat 02.00’ye kadar devam eden çalışmalar, ilaçlama birimi ekipleri tarafından pazar günleri hariç haftanın altı günü, altı araçla altı farklı bölgede sürdürülüyor.
Bodrum genelinde sivrisinek, karasinek ve haşerelere karşı biyosidal ürünlerle mücadele kapsamında haşerelerin üreme alanları olan kirli ve temiz su birikintileri, foseptikler, gıda atık alanları, kuyular gibi alanlarda; sıvı, toz ve granül formdaki bakanlık ruhsatlı ürünlerle gündüzleri periyodik olarak ilaçlama yapılıyor. Ayrıca ULV denilen araç üstü uçkun ile mücadele ilacının çok küçük partiküller halinde havaya püskürtülmesi yöntemiyle de havadaki sivrisinek, karasinek ve uçkun haşerelerle mücadele ediliyor.