Gündem Bodrum’u sel vurdu

Bodrum’u sel vurdu

19.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bodrum’da sağanak sele neden oldu. Sokaklar dereye dönerken, onlarca ev ve iş yerini su bastı. Araçlarıyla denize sürüklenen iki balıkçı ise son anda kurtarıldı.

Bodrum’u sel vurdu

Bodrum’u sel vurdu
Turizmin gözdesi Bodrum’da önceki gün sabah başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, hayatı felç etti. Dün sabaha karşı etkisini artıran sağanak, sele neden oldu. Yüksek kesimlerden inen yağmur sularının önüne katıp getirdiği çöp ve kaya parçaları, rögarları tıkadı. Cadde ve sokaklar sel sularıyla dereye dönerken, onlarca ev ve iş yerini de su bastı. Torba mevkisinde balık tutan Recep Koç (39) ile Cemile Demirtaş (62) aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla denize sürüklendi. Kendi imkanlarıyla araçlarının üzerine çıkan ikiliyi itfaiyeciler kurtardı. Ayrıca denize sürüklenen üç otomobil daha Sahil Güvenlik tarafından sabitlenip, sahiplerine bilgi verildi. Sele kapılıp sürüklenen çok sayıda araçta da hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Sokaklar nehir gibi

Yokuşbaşı Mahallesi’nde dere yatağı kenarındaki bir evin istinat duvarının yıkılması sonucu 15 evi sel bastı. Torba Mahallesi’nde de yüksek kesimlerden gelen sel sularının bir dere yatağında biriktirdiği çöpler, kaya parçalarıyla birleşti ve civardaki çöplükte bulunan katı atıkları da önüne katarak rögar ve mazgalları tıkadı. Bu nedenle yer altına inemeyen yağmur suyu cadde ve sokakları nehre çevirdi.

Bodrum’u sel vurdu

‘Zor kurtulduk’

Şiddetli yağış nedeniyle evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, yetkililerin gerekli önlemi almadığını öne sürerek tepki gösterdi. Evini su basan Haldun Çolak, “Çocukları son anda dışarı çıkardık. Evdeki koltuklar yer değiştirdi, kapıyı bile zor açabildik” dedi. Evini sel basanlardan İzzet Akkaya da “Belediye ancak ‘Şiddetli yağmur gelecek’ diye anons yapıp uyarıyor. Biz belediye çalışanı değiliz ki önlem alalım. Belediyenin mazgalları ve dere yataklarını temizleyerek tedbir alması gerekirdi. Canımızı zor kurtardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

1750 hayvanla mahsur kaldılar

Bodrum’u sel vurdu

Trabzon’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte Köprübaşı Yaylası’nda vatandaşların mahsur kaldığı ihbarının alınması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Köprübaşı Yaylası’nda mahsur kalan üç kişi ve bin büyükbaş hayvanın yanısıra Çaykara ilçesindeki Uzuntarla Yaylası’nda mahsur kalan üç kişiyle 750 küçükbaş ve büyükbaş hayvan da ekipler tarafından kurtarıldı. - Trabzon DHA