Gündem İstanbul'u ayağa kaldıran sürücü bulundu

İstanbul'u ayağa kaldıran sürücü bulundu

15.03.2016 - 15:53 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya geçişler şüpheli bir araç nedeniyle durduruldu. İçinde bomba olduğu şüphelenilen araç köprüde durduruldu. Olay yerine polis ekipleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Daha sonra bomba imha uzmanı aracın bagaj kapağını fünyeyle patlattı. Bagaj, görevli tarafından kontrol edildi. Ön kapının bir bölümü de patlatıldı ve ön kapı açıldı. Bomba imha uzmanı kaputta inceleme yaptı..Dörtlüleri yanan ve sol arka kapısı açık olan aracın sürücüsünün bir noktada aracı durdurduğu ve bir başka araca binip olay yerini terk ettiği ileri sürüldü.Araç çekici ile olay yerinden alındı. Trafik açıldı Köprüde bırakılan araçla ilgili diğer bir ihtimal ise güvenlik kaynaklarına göre aracın benzininin bitmesi sonucu kenara çekildiği yönündeRadikal'in haberine göre benzini biten otomobilini Boğaziçi Köprüsü'nde terk ederek İstanbul'da krize neden olan sürücü polis merkezine getirildi.

İstanbulu ayağa kaldıran sürücü bulundu

Boğaz Avrupa yakası çıkışında park edilen şüpheli araç polisi alarma geçirdi. Köprüde Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişler durduruldu. Olay yerine polis ekipleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Dörtlüleri yanan ve sol arka kapısı açık olan aracın sürücüsünün bir noktada aracı durdurduğu ve bir başka araca binip olay yerini terk ettiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Boğaziçi Köprüsü, polis ekiplerinin şüpheli araçtaki incelemesinin ardından trafiğe açıldı. Söz konusu araç çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

Sürücünün, yakıtı biten aracını köprü çıkışına park ederek, başka bir araçla bir benzin istasyonuna gittiği öne sürüldü.

VALİ: TEKNİK ARIZA VEYA YAKITIN BİTMESİ NEDENİYLE...

İstanbul Valisi Vasip Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobilin bombalı bir araç olmadığını, teknik arıza veya yakıtının bitmesi nedeniyle sürücüsü tarafından yol kenarına bırakıldığının tespit edildiğini söyledi.

Sürücüsünün terk ettiği, sinyalleri yanan aracın kameralar tarafından gözlendiğini aktaran Şahin, inceleme sonunda aracın saldırı amacı taşımadığının belirlendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili çalışmanın devam ettiğini de aktaran Şahin, gösterdiği hassasiyetten dolayı İstanbullulara teşekkür etti.

EMNİYETE GETİRİLDİ

Radikal'in haberine göre benzini biten otomobilini Boğaziçi Köprüsü'nde terk ederek İstanbul'da krize neden olan sürücü polis merkezine getirildi.

İŞTE O ANLAR

Daha sonra bomba imha uzmanı aracın bagaj kapağını fünyeyle patlattı. Bagaj, görevli tarafından kontrol edildi.
Ön kapının bir bölümü de patlatıldı ve ön kapı açıldı. Bomba imha uzmanı kaputta inceleme yaptı.

Trafik tek yönlü olarak işlemeye başladı.

İSTANBUL POLİSİ DİDİK DİDİK ARAMA YAPIYORDU

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından İstanbul polisi bomba alarmına geçerken, İstanbul giriş noktalarında uygulama yapan polisin, şehre giriş yapan şüpheli araçları didik didik aradığı görüldü.

Ankara'da 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından İstanbul'da güvenlik önlemleri artırdı.

İstanbul'da alarma geçen polis, trafikte asayiş uygulaması yaptı. İstanbul'a giriş noktası olan Tuzla Tem Otoyolu'nda uygulama gerçekleştiren polis ekipleri, şehre giren şüpheli araçları çevirdi.

Sürücülere GBT sorgulaması yapan polis ekipleri, araçları da adeta didik didik aradı.