Gündem Boğaziçi’nin en iyisi ‘Halef’

Boğaziçi’nin en iyisi ‘Halef’

05.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Önceki gece düzenlenen ödül töreniyle tamamlanan Boğaziçi Film Festivali’nde ulusal yarışmada Murat Düzgünoğlu’nun  yönettiği ‘Halef’, En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

Boğaziçi’nin en iyisi  ‘Halef’

Bu yıl 6.sı düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Cemal Reşit Rey’de gerçekleşen kapanış ve ödül gecesinde Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ‘Halef’, ulusal uzun metraj yarışmada En İyi Film seçilerek 100 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’ne ulaştı. Festivalin uluslararası yarışmasında Filistinli yönetmen Bassam Jarbawi’nin ‘Screwdriver’ı En İyi Film seçilirken, Bosphorus Film Lab’in destek vereceği projeler de belli oldu. Gecede, Norveçli yönetmen Bent Hamer’a da Onur Ödülü verildi.

Haberin Devamı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali’nde 41 ülkeden 90 yönetmenin toplam 88 film gösterildi ve aralarında Sergei Loznitsa, Paulo Branco, Parviz Shahbazi, Marc Baschet’ın da olduğu birçok sinemacı festivalin konuğu olarak İstanbul’da buluştu.

Boğaziçi’nin en iyisi  ‘Halef’

Gecenin ilk ödülü Norveçli yönetmen Bent Hamer’a sunulan Onur Ödülü oldu. Ödülünü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy’un elinden alan usta yönetmen, festivale bu ödül için teşekkür etti ve “Onurlandım, gururlandım ve duygulandım. En iyi filmlerimi henüz çekmediğimi düşünmek istiyorum, çok teşekkür ederim” dedi. Başkanlığını yönetmen Serdar Akar’ın yaptığı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ile görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği ‘Halef’i yılın en iyi yerli filmi seçti. ‘Halef’ ayrıca, En İyi Senaryo (Murat Düzgünoğlu, Melik Saraçoğlu) ve En İyi Erkek Oyuncu (Muhammet Uzuner) dallarında da ödüller aldı. Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü ‘Anons’ filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun’a verilirken ‘Anons’la Krum Rodriguez de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazandı. Gecede öne çıkan bir diğer filmi ise ‘Borç’ oldu. Filmdeki performansıyla İpek Türktan Kaynak, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, Naim Kanat da En İyi Kurgu Ödülü’nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Festivalin bu yıl ilkini verdiği 10 bin TL değerindeki FİYAB Yapımcı Ödülü için ilk ya da ikinci filmini çekmiş yapımcılar değerlendirildi ve Metin Tunçtürk, Nazif Tunç ile Sinan Sertel’den oluşan jüri, ‘Güvercin’ filmi ile Mesut Ulutaş’ı yılın yapımcısı seçti.

Boğaziçi’nin en iyisi  ‘Halef’

Boğaziçi’nin en iyisi  ‘Halef’