Gündem Boğaziçi’nin yeni rektörü Prof. Mehmed Özkan oldu

Boğaziçi’nin yeni rektörü Prof. Mehmed Özkan oldu

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu. Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır” denildi. Eski Rektör Barbarosoğlu ise üniversiteye veda ettiğini ve akademik hayatını noktaladığını açıkladı.

Boğaziçi’nin yeni rektörü Prof. Mehmed Özkan oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni rektörü belli oldu.12 Temmuz’daki seçimin ardından 4 aydır atama yapılmayan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan atandı. Atama kararı Cumhurbaşkanlığı tarafından şöyle duyuruldu: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır” Özkan, Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan 3 kişilik listenin birinci sırasındaydı.

Haberin Devamı

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK ile YÖK Kanunu’nun rektör seçimlerini düzenleyen 13. maddesi değiştirilmişti.
Değişiklikle, rektörün YÖK tarafından önerilecek en az üç yıl profesör olarak görev yapmış üç aday arasından Cumhurbaşkanınca atanacağı koşulu getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rektör atamasında KHK ile kendisine getirilen “doğrudan” atama yetkisini kullanmadığı ve Özkan’ı, YÖK’ün önerdiği adaylar arasında atadığı vurgusu yapıldı.

ÜNİVERSİTEMİZE VEDA EDİYOR VE AKADEMİK HAYATIMI NOKTALIYORUM

Boğaziçi’nin yeni rektörü Prof. Mehmed Özkan oldu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevi son eren Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise bir açıklama yaparak üniversiteye veda ettiğini ve akademik hayatını noktaladığını belirten Barbarosoğlu, “Görev yaptığım tüm arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Özkan’a başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Barbarosoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: "5 Ağustos 2012 tarihinden itibaren büyük gurur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, destek veren tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Kırk yılı aşkın bir süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversitemize veda ediyor ve akademik hayatımı noktalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi'nin tarihi, gelenekleri, ilkeleri ve üstün kadrosu sayesinde gelecekte de varlığını en başarılı şekilde sürdüreceğine eminim. Göreve yeni atanan Sayın Prof. Dr. Mehmed Özkan'a ve yeni yönetime başarılar dilerim."

Yazarlar