Yalova BOĞULAN DOKTORUN ÇOK İYİ YÜZME BİLDİĞİ İÇİN CAN YELEĞİNİ GİYMEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

BOĞULAN DOKTORUN ÇOK İYİ YÜZME BİLDİĞİ İÇİN CAN YELEĞİNİ GİYMEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

30.07.2015 - 19:30 | Son Güncellenme:

.

BOĞULAN DOKTORUN ÇOK İYİ YÜZME BİLDİĞİ İÇİN CAN YELEĞİNİ GİYMEDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Yalova’da tekne faciasında hayatını kaybeden Beyin Cerrahı Tolga Kaplan’ın, arkadaşlarının ikazına rağmen can yeleğini takmadığı, çok iyi yüzme bildiği halde, suya düşerken başını teknenin yanına çarptığı ileri sürüldü.
Yalova’da Özel Atakent Hastanesi doktorlarından Beyin Cerrahı Op. Dr. Tolga Kaplan (34), Nöroloji Doktoru Murat Albas ve hastanenin bilgi işlem çalışanı İlker Başkan, önceki gün Koruköy’den balık tutmak için Kaplan’a ait 4 metrelik tekneye bindi. İddiaya göre doktorlardan Murat Albas, teknenin çok eskimiş olduğunu belirterek, arkadaşı Tolga Kaplan’a, “Başımıza bir şey gelmesin, can yeleği giyelim” dedi. Ancak çok iyi yüzme bildiğini ifade eden Kaplan, "Bana bir şey olmaz, siz giyin” diyerek can yeleği giymedi.
60 METRE AÇIKTA SU ALMAYA BAŞLADI
Kıyıdan 60 metre açıldıktan sonra motor kısmından su almaya başlayan Tolga Kaplan’a ait eski tekne batmaya başladı. Paniğe kapılan 2 doktor ile bir bilgi işlem sorumlusu denize düştü. Tekneden düşerken başını teknenin kenarına çarptığı tahmin edilen kaplan gecenin karanlığında suda kayboldu. Can yeleği taktıkları için suyun üzerinde kalmayı başaran Nöroloji Doktoru Murat Albas ve hastanenin bilgi işlem çalışanı İlker Başkan’ın bağırıp yardım istemesi üzerine Nihat Doğan isimli vatandaş teknesiyle olay yerine gelerek su yüzeyindeki Albas ve Başkan’ı kurtardı. Gecenin karanlığında devam eden bir sürelik aramanın ardından Tolga Kaplan da suda yüz üstü vaziyette bulundu. Kıyıya çıkarılan genç doktor yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
KIZININ DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜ
Öte yandan 4 yıldır Yalova’da özel bir hastanede görev yapan evli ve 2 çocuk babası olan Beyin Cerrahı Op. Dr. Tolga Kaplan’ın bu gün kızının doğum günü olduğu öğrenildi.

Yazarlar