Bolu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Biz Büyükşehir Olmaya Hazırız”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Biz Büyükşehir Olmaya Hazırız”

15.12.2016 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Biz Büyükşehir Olmaya Hazırız”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun büyükşehir olması için sivil toplum kuruluşları ile sürdürdüğü istişarelerde İstanbul’da yaşayan Bolulularla bir araya geldi. Yılmaz, “Bizler zaten bütün ilçelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bunu Türkiye’de yapan tek il Bolu’dur” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe’de AK Partili milletvekilleri ile bir araya geldiği görüşmede "Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir" açıklamalarının ardından Büyükşehir yasasında yapılacak olası değişiklikten Bolu’nun da yararlanması için STK’larla görüşmelerini sürdürüyor.
“Bolu’nun dışarıdaki nüfusu Bolu’dan daha fazla”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolulu sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yaptığı konuşmada, ev sahipliği nedeniyle Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti. Yılmaz, Bolu’nun Türkiye’de yaşanılabilir kentler arasında ilk sıralara olduğunu belirterek “Bolu gelecekte spor, turizm ve sağlık kenti olacak. Şuan bütün göstergeler de o noktaya doğru gittiğimizi doğruluyor” diye konuştu. “İnşallah önümüzdeki süreç Bolu’yu çok daha farklı bir noktaya götürecektir” diyen Başkan Yılmaz, “Bu konuda bizler gelip geçici insanlarız. Alt yapı oluşturmak için gayret ediyoruz. Bizim merkezde 155 bin tamamında ise 291 bin nüfusumuz var. Ancak Bolu’nun dışarıdaki nüfusuna baktığımız zaman ise Bolu’dan daha fazla. Sadece sayısal nüfusunuza değil, fikrinize de ihtiyacımız var” dedi.
“Gelecek yıl 300 bin sayısına rahatlıkla ulaşabiliriz”
Büyükşehir Kanunu’nda yapılacak olası değişiklik ile Büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmak için gerekli nüfus kriterinin 300 bine düşürüleceğini ve Bolu’nun da gelecek yıl bu sayıya rahatlıkla ulaşabileceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Tahmini olarak biz nüfus büyümelerimize baktığımızda 291 bin olan nüfusumuzun bu yıl ki büyümeyle birlikte 295 bin olur diyoruz. Ama gelecek sene üniversitemizin gelişmesi ve diğer artışlarla birlikte doğal olarak 300 bin sayısına ulaşırız. Eğer nüfusumuz 2017 yılı başında 300 bini bulursa ve kanun da çıkarsa bizde büyükşehir olacağız. İl Başkanımızın da söylediği gibi zaten bizler yıllardır bütün ilçelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Yani tüm belediyelerimizle müşterek hareket etmeye çalışıyoruz. Bunu Türkiye’de yapan tek il Bolu’dur. Ve bu çalışma yeni değil, uzun yıllardır yapılıyor. AK Partili olmayan belediye başkanlarımız var onlar da ne isterse yardım ediyoruz. Biz büyükşehir olmaya hazırız.”