Gündem Bomba değil havai fişek!

Bomba değil havai fişek!

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 37 yaşındaki işçi Yılmaz Şapoğlu yaşamını yitirdi. Şapoğlu’nun 20 gün sonra baba olacağı öğrenildi. Kayseri’de ise iki gündür haber alınamayan bir işçinin çatıdan düşerek öldüğü belirlendi

Bomba değil havai fişek

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasının deposunda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.
Olay dün saat 17.00 sıralarında Hendek ilçesi Yukarı Çalıca Mahallesi’nde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, pazar günü olması nedeniyle mesai yapılmayan fabrikada oluşan arızaları gidermek için fabrikaya gelen Yılmaz Şapoğlu (37), demir kesmeye başladı. Fabrikanın şantiye işleriyle uğraşan Şapoğlu demir kestiği sırada kıvılcımların etraftaki havai fişek malzemelerine sıçraması sonucu büyük bir patlama meydana geldi. Akyazı ve Hendek ilçelerinden de duyulan patlamada enkaz altında kalan Yılmaz Şapoğlu hayatını kaybetti, iki işçi de yaralandı.
Yaralı işçiler Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hayatını kaybeden işçi Şapoğlu’nun eşinin 20 gün sonra doğum yapacağı öğrenildi.

‘Kardeşimi gösterin bana’
Şapoğlu’nun komşusu Hasan Alemdar, “2 tane çocuğu var ve üçüncü çocuğu da 20 gün sonra dünyaya gelecek. Manisa Soma’daki kömür madeni faciasının bir benzeridir burası” dedi. Bu arada bomba imha ekipleri inceleme yapmak üzere fabrikaya gelirken, cumhuriyet savcısı da olay yerinde inceleme yaptı.
Kayseri’de ise çatıdan düşen bir işçi hayatını kaybetti. Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Talatpaşa Mahallesi İlkyazı Caddesi’nde meydana gelen olayda 40 yaşındaki T.Ç.’dan önceki akşamdan beri haber alınamadığı öğrenildi. En son çatıya demir istiflediği görülen T.Ç.’yi mesai arkadaşları ölü olarak buldu. Haber verilmesi üzerine, polis ekipleri ile Olay Yeri İnceleme ekipleri gelerek çalışma yaptı. Bu sırada T.Ç.’den haber alamayan yakınlarına, mesai arkadaşlarının ‘çatıdan düştü sadece ayağı kırıldı. Hastaneye kaldırıldı’ haberini verdi. Haberi alan T.Ç.’nin yakınları fabrikaya gelerek T.Ç.’yi görmek istedi. T.Ç.’nin ablası, “Kardeşimi gösterin bana, ayağı kırıldı dediniz. Size inanmıyorum” diyerek feryat etti.