Gündem Bomba yüklü araçla hain tuzak!

Bomba yüklü araçla hain tuzak!

27.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’de bir ihbar üzerine bölgeye giden askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı, ardından PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu...

Bomba yüklü  araçla hain tuzak

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı, olayda 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Bölgede PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.
Lice ilçesine bağlı Kayacık mahallesi yol ayrımında önceki gece saat 22.30 sıralarında yakılan araçla ilgili olay yerine giden askerlere pusu kuruldu.
Jandarma personelini taşıyan zırhlı araçlar Fis Ovası Arıklı köyü yol ayrımında geçerken, teröristler yola döşedikleri patlayıcıları ve park halindeki bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamada Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz (37) ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak (39) şehit oldu, yaralanan 4 asker hastanede tedaviye alındı.

Haince planlandı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan saldırıya ilişkin olarak yapılan açıklamada, önceki akşam saat 22.30 sıralarında, bir grup PKK’lının Diyarbakır-Bingöl karayolunu Kayacık köyü yol ayrımında kestiği ve üç aracı yaktığı ihbarı üzerine, önce iki jandarma özel harekat timinin, takviye olarak da dört jandarma komando timinin, altı zırhlı kobra aracıyla bölgeye sevk edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Unsurlarımız olay yerine geldiği sırada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiştir. Zırhlı kobra aracında bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır.”

Erdoğan’dan taziye
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak ve Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz’un ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi.

Haberin Devamı

Komutanlar uğurladı
Şehitler dün 7’nci Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı. Basına kapalı törenin ardından, şehit Yavuz’un cenazesi memleketi Manisa Salihli’ye, şehit Koçak’ın cenazesi de memleketi Yozgat’a gönderildi.

Yazarlar