Kültür Sanat bomontiada ALT Programı

bomontiada ALT Programı

31.10.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

bomontiada ALT programında niye birbirinden güzel isimler var.

bomontiada ALT Programı

30 Ekim-3 Kasım
Proje Difüzyon - Sarı Güzergah
1-2-3-4 Kasım 2017
Saat 17.00

Bomonti’de bir audio-walk şeklinde tasarlanan Sarı Güzergah performansı ile katılımcılar semti tüm duyularıyla keşfedebilecekleri bir yolculuğa çıkıyor. Yönetmen Zinnure Türe’nin önderliğinde gerçekleşen performansta, mimarisi ve çok kültürlü yapısı sayesinde günümüze kadar çeşitli kültürel ve fiziksel "değişim/dönüşüm"ün odaklarından biri olan Bomonti’de bir yandan mahallenin sesi takip edilirken, gittikçe fluya düşen bir manzara eşliğinde yepyeni bir hikayenin ortaya çıkışına tanıklık ediyor.

Haberin Devamı

Fatih Gençkal - (ELLİPSİS)
1-2-3-4 Kasım 2017
Saat 20.30

A Corner in the World Festivali kurucu genel sanat yönetmeni Fatih Gençkal’ın yönettiği (ELLİPSİS), Antik Yunan tradegyası Troyalı Kadınlar’dan esinlenerek günümüzün yıkım görüntülerine doymuş zihinlerine bir yıkım hikayesi anlatıyor. Dünyanın ve bedenin evrenin merkezinde konumlandığı algısı ile tahayyülün sınırları, rastlantısallık ve rasyonelliğin iflasını yan yana koyup, sadece yenilenin değil tüm düzenin engellenemez çöküşünü resmetmeye yelteniyor. Bedenlerin ve mekanın muğlak bir hikaye çerçevesinde sahne-dışı etkenlerce manipüle edildiği koşullarda Tanrılar ve insanlar, yolculuklar ve felaketler, savaşlar ve kayıplar dünyasında bir anlam anarşisi yaratıyor.

Haberin Devamı

Başka Sinema, Benim Varoş Hikayem
5 Kasım 2017
Saat 15.00

Yönetmenliğini Yunus Ozan Korkut’un üstlendiği Benim Varoş Hikayem, Başka Sinema işbirliğiyle bomontiada ALT’ta. Filmin tamamı yönetmenin doğup büyüdüğü yer olan Ceyhan’da geçiyor ve mahallelilerin hikâyelerine tanıklık ediyor. Şiddetle karışık komedi unsurları da içeren ve kimi zaman adli vakaya dönüşen olaylarıyla, ülke çapında bir çeşit popüler kültür malzemesi haline gelen şehrin insanlarına daha geniş bir perspektiften bakıyor.

Başka Sinema, Çırak
5 Kasım 2017
Saat 17.30

Singapur filmi Çırak, Başka Sinema işbirliği ile bomontiada ALT’ta gösteriliyor. Film bölgenin en büyük hapishanesine atanmış, 28 yaşında Malezyalı bir ıslah Memuru Aiman’ın hapishanenin uzun zamandır baş infaz memuru Rahim’in dikkatini çekmesini konu alıyor.

Tarih Saat Etkinlik
1-4 Kasım 17.00 Performans: Proje Difüzyon - Sarı Güzergah
1-4 Kasım 20.30 Performans: Fatih Gençkal - (Ellipsis)
5 Kasım Pazar 15.00 Film Gösterimleri: Başka Sinema, Çırak