Gündem Bordo berelilere özel ziyaret

Bordo berelilere özel ziyaret

04.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki terörle mücadelede ön saflarda etkin görevler üstlenen bordo berelileri dün ziyaret etti.

Bordo berelilere özel ziyaret

Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bordo berelilerin eğitimlerini izleyen Erdoğan, tabanca başta olmak üzere teçhizatlarını da tek tek inceledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün terörle mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan bordo berelilere moral ve destek ziyaretinde bulundu. Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’na programında olmayan, sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Erdoğan burada yaklaşık 2,5 saat kalarek bordo berelilerle bir araya geldi. Erdoğan’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik etti.
Erdoğan ziyarette bordo berelilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı da çektirdi. Erdoğan komutanlığın ziyaret defterini de imzaladı.

Bordo berelilere özel ziyaret

Erdoğan, bordo berelilerin tırmanma, suda ilerleme, paraşütle atlama, karda ilerleme başta olmak üzere eğitimlerini inceledi ve tek tek bilgi aldı. Erdoğan, bordo berelilerin başta tabanca ve ağır silahlar olmak üzere kullandığı teçhizatları da eline alarak inceledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 16 Şubat’ta da Ankara Güvercinlik’teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’ndaki Güvercinlik Özel Harekat Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmişti. Erdoğan, aynı gün Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nı ve teşkilat bünyesinde bulunan Gölbaşı Eğitim Merkezi’ne de gitmişti.