Ege Bornovalı çocuklar için özel bir dünya

Bornovalı çocuklar için özel bir dünya

26.06.2017 - 03:54 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Atila, küçükler için iki proje hazırladıklarını belirtti, “Birincisi Karaçam Çocuk Köyü, ikincisi de Çocuk Dünyası. İkisi de, geleceğin büyüklerinin gelişimine katkı sağlayacak” dedi

Bornovalı çocuklar için özel bir dünya

Bornova Belediyesi, çocuklar için iki büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Karaçam Çocuk Köyü; Karaçam Mahallesi’nde 35 dönüm alanda çocukların aileleriyle beraber doğayla içiçe vakit geçirebilecekleri alternatif bir spor, eğlence, dinlenme ve öğrenme mekanı oluşturmak amacıyla tasarlandı. Karaçam Çocuk Köyü’nde, amatör ve profesyonel takımların kullanabilecekleri toplamda 320’şer kişilik tribün kapasiteli iki antrenman sahası var. Projede 725 kişilik tribün kapasiteli bir futbol sahasının yanısıra spor kulüpleri, okullar, gruplar ve ailelerin konaklamasına yönelik 56 kişi kapasiteli tesisler de yer alacak.

Haberin Devamı

Yarışmayla belli oldu

Projesi yarışma ile belirlenen Bornova Çocuk Dünyası projesi, Kazım Dirik Mahallesi’nde üç bin 500 metrekare alana kurulacak. Bodrum kat, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam üç katlı planlanan Çocuk Dünyası’nda, 300 kişilik çok amaçlı salon, eğitim atölyeleri, kafeterya, sergi alanları, deprem simülasyon odası, kütüphane, seminer odası, açık ofisler, yönetim ve çalışma odaları yer alacak.

Yapının bodrum katında otopark bulunacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çocuklara yönelik hizmetlere büyük önem verdiklerini belirtti, “Onlar bizim geleceğimiz. Onların her alanda kendilerini geliştirebilecekleri çok yönlü mekanlar yaratmayı hedefliyoruz. Karaçam Çoçuk Köyü ve Çocuk Dünyası projeleri de bu anlayışımızın ürünü” dedi.