Gündem Boy değil oy verecekler

Boy değil oy verecekler

10.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı’nda yaşanan trafik yoğunluğu bu kez oy kullanmak isteyen vatandaşların evlerine dönmesiyle yaşandı. Çoğu vatandaş tatiline seçim öncesi son gün ara vererek yollara düştü. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu

Boy  değil oy verecekler

Çanakkale İskelesi’nde, Ramazan Bayramı nedeniyle yaşanan yoğunluk bu kez seçim öncesi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için evlerine dönen tatilcilerin araçları şehir içinde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.
Bayram tatilini uzatan çok sayıda vatandaş, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için yollara düştü. Özellikle İstanbul ve Trakya’nın diğer illerine gitmek isteyen tatilciler, Avrupa yakasına feribot ile geçmek isteyince Çanakkale İskelesi’nde araç yoğunluğu yaşandı. Öğle saatlerinden itibaren iskelede biriken otomobiller, Demircioğlu Caddesi’ne doğru uzanan kuyruklara neden oldu. Kuyruklar zaman zaman Lapseki-Gelibolu hattındaki güzergahta da dikkat çekti.

Feribot sayısı artırıldı
Boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş., Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında toplam 9 feribot ile saatsiz olarak hizmet vererek kuyrukları eritmeye çalıştı. Bandırma’da da İstanbul’a gitmek isteyenler nedeniyle, feribot ve deniz otobüsü seferlerinde yoğunluk oldu. İDO, Bandırma’dan, Yenikapı’ya yapılan feribot ve araç taşıyan feribot sayısını, 4’den 6’ya çıkardı. Sandık başına gidecek tatilciler tatil bölgelerinden ayrılmaya başladı. Fethiye ilçesinde tatilini geçiren kimi vatandaşlar tatil planlarını seçim tarihine göre yaptıklarını belirtirken, kimileri tatillerini yarıda kesip evlerine dönüyor. Bazı vatandaşlarsa oy vermek için tatillerini bölmeyeceklerini söyledi. Otobüs ve uçak bileti bulmakta zorlanan tatilcilerin bir kısmı bavullarını toplayarak dün akşam ilçeden ayrıldı. Fethiye’de otellerin yüzde 30’unun boşaldığı öğrenildi.

Otogarda yoğunluk

Haberin Devamı

Seçime sayılı saatler kala Fethiye Otogarı’nda da tatilcilerin dönüş yoğunluğu yaşandı. Seçimde oy kullanmak için otobüs yolculuğunu tercih edenler bilet bulmakta zorlanırken Fethiye’den ayrılan otobüslerde doluluk yüzde 100’e ulaştı