Gündem Boyalı at skandalı

Boyalı at skandalı

15.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihi Kaleiçi’nde faytonları çeken atların yağlı boyalarla boyanmasına tepki gösteren avukat Tanrıkulu, ‘Yetkililere şikâyette bulunacağız’ dedi.

Boyalı at skandalı

Antalya’da yaz mevsiminde yoğunlaşan turizm hareketliliğiyle birlikte kent merkezinde turistlerin uğrak merkezlerinden biri olan Kaleiçi’nde yaklaşık 15 atlı fayton, öğleden sonra başlayıp gece yarılarına kadar müşteri gezdiriyor. Faytonları çeken atların yağlı boyayla boyanmış olması, hayvanların aşırı çalıştırılması, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyesi avukat Lider Tanrıkulu, faytonlardaki atların günde sekiz saatin üzerinde, hatta 14 saati bulan şekilde çalıştırıldığını tespit ettiklerini belirterek, “Antalya sıcağını da düşünürsek, aşırı sıcakta sekiz saatin üzerinde çalıştırılması eziyet niteliğindedir” dedi. Tanrıkulu, şunları kaydetti:
“Çalışma saatlerinin düzenlenmesi, boyaların temizlenmesi ve bir daha uygulanmaması ve tüm bunların zabıta aracılığıyla düzenli denetimi ve cezai işlemler uygulanması için başvuruda bulunacağız.”