Ekonomi Boyner Perakende’ye 173 milyon TL yatırım

Boyner Perakende’ye 173 milyon TL yatırım

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boyner Perakende’nin hissedarları Boyner Holding ile Valentino gibi lüks markaları bünyesinde bulunduran Katarlı Mayhoola for Investments LLC arasında imzalanan anlaşma ile Mayhoola for Investments, 173.1 milyon TL yatırımla Boyner Perakende’deki hissesini yüzde 12 oranında artırdığını duyurdu.

Boyner Perakende’ye 173 milyon TL yatırım

Mayhoola’nın Boyner Perakende’deki pay oranı yaklaşık yüzde 30.7’den, yüzde 42.7’ye çıkıyor. Bu hisse satışı Boyner Perakende’de yönetim kontrolü değişikliği meydana getirmiyor.

Haberin Devamı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Yönetim kontrolü değişmemekle birlikte ortaklık yapısında yaşanacak kısmi değişim nedeniyle Boyner Perakende’de Mayhoola For Investments tarafından atanan yönetim kurulu üyesi 1’den 3’e çıkarılacak. 3’ü bağımsız üye olmak üzere 9 kişiden oluşan Boyner Perakende Yönetim Kurulu’nda Boyner Holding ve Mayhoola For Investments üçer üyeyle eşit oranda temsil edilecek” denildi.

Yeni icra komitesi

Açıklamada verilen diğer bilgiler şöyle: “Boyner Perakende, şubat ayı başında 57.7 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere yüzde 46.62 oranında artırılarak 257.7 milyon TL’ye çıkarılacağını ve kurumsal yönetimi güçlendirmek üzere yeni bir İcra Komitesi kurulmasına karar verildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Bu kararla birlikte Boyner Holding de Boyner Perakende tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımına katılacağını Borsa İstanbul’a bildirmişti...”