Bilecik BOZÜYÜK’TE 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

BOZÜYÜK’TE 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

15.05.2015 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

BOZÜYÜK’TE 40 HADİS EZBERLEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen “40 Hadis Ezberleme Yarışması”nda final heyecanı yaşandı. Toplamda 80 öğrencinin katıldığı yarışmada, finale kalan yedi öğrenci birincilik için ter döktü.
Okul Müdürü Murat Gümüş, yaptığı açılış konuşmasında, Kütüb-ü Sitte müellifi Ebu Davut’tan naklen Peygamber Efendimiz’in milyonun üzerinde Hadis-i Şerif’i olduğunu, ancak bunlardan dördü ile amel edildiğinde hepsiyle amel edilmiş gibi olacağını anlattı. Gümüş, bu Hadis-i Şerif’lerin, “Ameller niyetlere göredir”, “Helaller bellidir, haramlar bellidir. Bu ikisi arasında şüpheli olan şeyler vardır. Siz bu şüpheli olan şeylerden sakınınız ki dininizi ve namusunuzu koruyabilesiniz”, “Kişinin kendisini ilgilendirmeyen şeyleri terk etmesi Müslümanlığının güzelliğindendir” “Kendiniz için istediğiniz bir şeyi mü’min kardeşiniz için de istemedikçe gerçekten iman etmiş olmazsınız” hadisleri olduğunu söyledi.
Kumral Abdal Yatılı Kur’an Kursu öğretmenlerinden Tuba Bosnalı ve Emine Üstün’ün jüri üyeliğini yaptığı yarışmada öğrencilere Hadis-i Şerif metninin ilk kelimesi verilerek metnin tamamının ve tercümesinin okunması istendi. Birinciye minibook, ikinci ve üçüncüye tablet bilgisayar hediye edilen programda, birinci olan 5. sınıf öğrencisi Yasin Örcen’in hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş verdi. Ayrıca programda canlı müzik eşliğinde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Okul Korosu’nun söylediği ilahiler büyük beğeni topladı.