Bilecik BOZÜYÜK’TE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

BOZÜYÜK’TE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

12.03.2015 - 16:35 | Son Güncellenme:

.

BOZÜYÜK’TE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, "İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" nedeniyle Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından program düzenlendi.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Okul Müdürü Murat Gümüş tarafından günün anlam ve önemine binayen konuşma yapıldı. Gümüş, "Millet hayatında, milletlerin geleceklerine yön veren önemli olaylar ve kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetlerin vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için bu kişileri hatırlamak gerekir” dedi.
Konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okudu. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisi izlendi. Şiir dinletileri ve öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryonun ardından protokol mensupları, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.
Programa, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.