Gündem Brezilya hakkında bilmedikleriniz

Brezilya hakkında bilmedikleriniz

23.04.2018 - 18:35 | Son Güncellenme:

Brezilya, Güney Amerika’nın her anlamda en büyük ülkesidir. Samba, Bossa Nova gibi müzik türleri, dünyaca ünlü Rio Karnavalı,uçsuz bucaksız plajları ile tanınan bu renkli ülkeyi görmek için pek çok sebep var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz seyahat edebildiği Brezilya’yı yakından tanıyalım...

Brezilya hakkında bilmedikleriniz

Resmi adı Brezilya Federal Cumhuriyeti olan bu ülke Güney Amerika’da yer almaktadır ve Güney Amerika kıtasının her anlamda en büyük ülkesidir. Komşuları Arjantin, Paraguay, Venezuela, Bolivya, Uruguay, Peru, Kolombiya, Surinam, Guyana ve Fransız Guyanası’dır. Yani Şili ve Ekvator’dan başka tüm Güney Amerika ülkeleri ile komşudur. Nüfusu yüz doksan buçuk milyon civarındadır. Yüzölçümü 8.515.767 km2 alanı kaplamaktadır. Başkenti Brasilia şehridir ama en büyük şehri Sao Paulo’dur. Diğer gözde şehirleri Salvador ve karnavalı ile ünlü Rio de Janeiro şehirleridir.

Haberin Devamı

Brezilya’da tropik iklim hüküm sürmektedir ama çok büyük bir alanı kapladığından dolayı toplamda 5 çeşit iklimin etkisindedir. Ortalama sıcaklık 19 ile 26 derece arasında değişiyor.

Ülke federal cumhuriyet yöntemiyle yönetiliyor.

Brezilya’da sosyal yaşam

Brezilya 200 milyona yakın nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkelerindendir. Ülke insanları köken olarak çeşitlilik gösterir. Tarih boyunca Portekiz, Fransa ve Hollanda’dan göç almıştır. Brezilya ırkı; Kızılderili, siyah ve beyaz ırkların karışımından oluşmuştur.

Nüfusun hemen hemen %81'lik kısmı Katolik: %18'i Protestan’dır. Geri kalan %1 oranında kesim ise Müslüman’dır.

Portekiz sömürgesi olduğu dönemin etkisiyle resmi dil Portekizce’dir. Ancak Brezilya Afrika’dan Orta Doğu’ya, Avrupa’dan Asya’ya göç alan bir ülke olduğu için dilinin kendine has farklılıkları vardır.

Haberin Devamı

Brezilya’da sosyal yaşam müziksiz, danssız, futbolsuz ve plajsız düşünülemez. Dünyaca ünlü Rio Karnavalı döneminde seyahat etmeniz önerilir.

Brezilya hakkında genel bilgiler

Nil Nehri’nden sonra dünyanın ikinci en çok su taşıyan nehri olan Amazon, Brezilya’dadır. Milli yemeği Feijoada fasulye, sığır ve domuz etinden yapılmaktadır. Brezilya’da LGBT topluluğu diğer ülkelerde rastlanması zor olan bazı haklara yasal olarak sahiptir. Bunlardan biri de cinsiyet değiştirme hakkıdır. 2009 senesinden beri de cinsiyet değiştirme ameliyatı Brezilya’da ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Brezilya’ya vizesiz gidebilirler. Fakat bir yıl içinde Brezilya’da maksimum 90 gün kalabilirler.