Gündem Brunei Sultanı Bolkiah'ın kızı evlendi

Brunei Sultanı Bolkiah'ın kızı evlendi

13.04.2015 - 21:11 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin adamlarından Brunei Sultanı Bolkiah, kızını muhteşem bir düğünle evlendirdi. Brunei Sultanı Bolkiah'ın kızı mücevherlere boğuldu.

Brunei Sultanı Bolkiahın kızı evlendi

Güneydoğu Asya’nın Müslüman ülkesi Brunei, bugünlerde Sultan Hasan el Bolkiah’ın kızının düğünüyle meşgul. 14 gün süren ihtişamlı düğün, halkın da katılımıyla büyük bir şölene dönüşürken törenin ihtişamı göz kamaştırdı.

Haberin Devamı

Sultanın sarayında İslami usullere uygun şekilde yapılan düğün töreniyle Prenses Majeedah Nuurul Bulqiah (31) ile nişanlısı Khairul Khalil (32) dünya evine girdi.
MÜCEVHERLERE BOĞULDU
Sultanın dördüncü çocuğu olan prensesin nikah şahitliğini Malezya’nın Başbakan Yardımcısı Najib Razak yaptı. Mücevherlere ve altına boğulan gelin ve damat, düğün programında yer alan usule göre üstü açık Rolls Royce içinde halkı selamladı.
Başbakanlıkta çalışan damat ile Çevre Bakanlığı’nda memur olan prensesin düğün geçidine caddedeki halk büyük ilgi göstererek prensese olan sevgilerini sundular.
ADADAN PETROL FIŞKIRIYOR
Muhteşem düğünün maliyeti ile ilgili bilgi verilmedi ancak hediyelerin ve düğünün 100 milyon dolara mal olduğu konuşuluyor. Dünyanın en zengin adamlarından olan Sultan Bolkiah, çok zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarına sahip.
Borneo Adası üzerinde küçük bir sultanlık olan Brunei’nin geçmişi 15. yüzyıla kadar dayanıyor. Halkının büyük bölümü Müslüman Malay olan Brunei, 1984 yılında İngiltere’den tam bağımsızlığını kazandı ve mutlakiyetle yönetiliyor.