Bartın BÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

BÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

01.09.2015 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

BÜ’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Bartın Üniversitesinde ’İş Sağlığı ve Güvenliği’ toplantısı gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesinde düzenlenen ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ toplantısında idari ve akademik personellere üniversitede iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları, temel eğitimleri ve ilgili kurul çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Bartın Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantıya A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Bilal Çolak konuşmacı olarak katıldı.
Çolak konuşmasında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ve ilgili yönetmelikler hakkında bilgiler verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan “İşyerleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Çalışma Rehberi” ile ilgili de konuşan Çolak, “İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları işverenin danışmanı gibi görev almaktadır. İşverenleri bu uzmanlar gerekli tedbirler hakkında uyarırlar ve gerekli önlemleri almaları konusunda zorlarlar. Bunu yapmak ya da yapmamak işverenin elindedir. Ancak uzmanlarımız bu tedbirlerin alınması noktasında taleplerini kayıt altına alarak, sorumluluklarını yasal olarak yerine getirdiklerini göstermeliler” dedi.
Bartın Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Melemez ise Üniversite olarak personel ve öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliğine önem verdiklerini kaydederek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Toplantı, katılımcıların İş Güvenliği Uzmanı Bilal Çolak’a sorularının ardından son buldu.

Yazarlar