Ege Bu devrim İzmir’den başlayacak

Bu devrim İzmir’den başlayacak

03.02.2018 - 01:45 | Son Güncellenme:

13. İzmir Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba, fuarı çok beğendi, “İzmir’e hükümet olarak 15 yıldır çok önem verdik, önem vermeye de devam edeceğiz. Daha da faydalı olacağız” dedi

Bu devrim İzmir’den başlayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Fuarİzmir’de düzenlenen 13. İzmir Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreninin ardından stantları ziyaret etti. Açılışta yaptığı konuşmada tarım sektörünün günümüzde bilim ve teknoloji ile gelişim gösterdiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Kırsal kalkınmada bir devrim yaşayacağız. Bu devrimi de İzmir’den başlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Tarım geleceğimiz’

Tarım sektörünün İzmir’den başladığını ve bugüne dek büyüyerek devam ettiğini ifade eden Bakan Fakıbaba, “Fuarlar yeni teknoloji ile buluşmamızı sağlayan önemli organizasyonlardır. Bugün, Türkiye tarımının kalbinin attığı İzmir’de önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Tarım sadece yiyeceğimiz değil geleceğimizdir. Türkiye’de en önemli sektörlerin başında tarım gelmektedir.

Başlatılan yeni projeler ve verilen destekler sayesinde büyük oranda büyüme sağlanmıştır. Tarımda, 2002 yılında Avrupa’da 4’üncü sıradayken 2005 yılından beri Avrupa’da birinci sıradayız” diye konuştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kaya Termal Otel’de düzenlenen sektör toplantısına da katıldı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli tarım sektörünün geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyanın en stratejik sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Dünyanın geleceği tarımda. Biz bunun bilincindeyiz. Eğitim çok önemli. İzmir Tarım 4.0’a hazır. İzmir sadece turizm şehri değil bir tarım şehridir” dedi.

Haberin Devamı

‘TEK AMAÇ VAR, HİZMET’

Vali Erol Ayyıldız ile makamında görüşen Fakıbaba, kentte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, İzmir’e hükümetin destekleriyle geldiğini belirtti. Bu desteklerin devam edeceğini ifade eden Fakıbaba, “Bizim amacımız güzel İzmirlilere hizmet etmektir. Bu bağlamda 2018 içerisinde inşallah güzel projelerimizle İzmir’in önünü daha iyi açacağız, daha faydalı olacağız. Zaten 15 yıldan beri hükümet olarak İzmir’e çok önem verdik, önem vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Tam not verilmesi gurur verici’

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, 1-4 Şubat 2018 tarihlerinde fuar süresince yerli ve yabancı firmaların 60 ülkeden 300 bin ziyaretçi ile buluşmasını hedeflediklerini belirtti. Agroexpo’nun geçen yıl katılımcı ve ziyaretçilerinden tam not almasının kendilerini azimlendirdiğini söyleyen Fatih Tan, “Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektöründe öne çıkan Agroexpo, katılımınız için teşekkür ediyorum. Tarım ve hayvancılık sektörünün öncü firmalarının katılımı ile gerçekleşen Agroexpo’nun 13’üncüsünü düzenlediğimiz için gurur duyuyoruz. 2017 yılında 700’ün üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı vardı. Hem yurt içi hem yurt dışından katılımcıların ve ziyaretçilerin fuarımıza tam not vermesi bize gurur verdi ve daha da azimle çalışmamızı sağladı. Bu sene ana teması tarım 4.0 olarak işlendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Üniversitenin desteği şart’

EGE Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında bilimsel veri altyapısının paylaşımı ve eğitimlerin verilmesi için ortak protokol imzalandı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile protokolü imzalayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üniversitelerin desteğinin büyük önem taşıdığını, üniversiteler destek vermez ise başaranın yakalanamayacağını belirtti, tarımsal alanların üniversiteler açısından da bir laboratuvar ortamı niteliğinde olduğunu kaydetti.