Gündem Bu gülüş artık yok

Bu gülüş artık yok

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun 19 Mayıs Lisesi’nde eğitimine devam ettiği sırada kansere yakalanan ve hastalığı nedeniyle devamsızlık yaptığı için “ona göz yumuyorsunuz” şikayetleriyle okuldan uzaklaştırılan 17 yaşındaki Reyan Kaya önceki gün hayatını kaybetti.

Bu gülüş artık yok

Tüm Türkiye’nin YouTube üzerinden paylaştığı hayat dolu videolarıyla tanıdığı Reyan’a 3.5 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulmuştu. Kanserin sık nükseden bir türüne yakalanan genc kız sık aralıklarla tedavi için hastaneye yatıyordu.

‘Kazanacağım’ demişti

YouTube’de hastalığı süresince yaşadıklarını, nasıl direndiğini anlatan videolardan oluşan bir kanal açan Reyan, kısa sürede milyonlarca kişinin takip ettiği bir fenomen haline gelmişti. Her daim gülen yüzüyle hastalığa 3.5 yıl direnen Reyan önceki gün hastanede yaşamını yitirdi.

Genç kız son videolarından birinde şunları söylemişti:

“Ağrılarımı hissetmemek için ilaçlara bağlı yaşıyorum. Ağrılarım yüzünden sizin için uzun süredir video çekemedim, çok özür dilerim. Bu hastanede olduğum ve ağrılarımı yaşadığım süreç yine de beni yıldırmadı. Eğer dertleriniz varsa onların sizi yıldırmasına izin vermeyin. Unutmayın ki hayatta en büyük değer biziz. Biz güçlü olmalıyız ki dertlerimizle baş edebilelim. Burada yatarken hep benden daha kötüleri var diyorum. Asla pes etmeyin, mücadele edin. 17 yaşındayım, 3 yıldır yaşama savaş veriyorum, 3-0 öndeyim. Ve asla bu galibiyeti hayatın eline vermeyeceğim. Siz de öyle düşünün. Dertlerinizi küçümseyin, sağlıklı olduğunuza şükredin. Hayattaysak, nefes alabiliyorsak bu en büyük şans.”

Haberin Devamı

Vicdansızlık yapılmıştı

Reyan çocukluk hayali olarak çalışıp kazandığı 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nden tedavisi nedeniyle yaptığı devamsızlıklar gerekçe gösterilerek uzaklaştırılmıştı. Müdür yardımcısı Asuman Sarı okuldaki 2 kız öğrencinin “Reyan kanser diye ona devamsızlıkta ayrıcalık yapamazsınız” sözlerini referans alarak Reyan’ın okuldan ayrılmasını istemişti. Baba Mehmet Kaya o günlerde “Kızımda okuldan uzaklaştırma kararından sonra alevlenen yeni kanser hücreleri tespit edildi. Kızımı hayata bağlayan tek şey okuluydu” diye konuşmuştu.