Gündem Bu ihmalin hesabı sorulmalı

Bu ihmalin hesabı sorulmalı

06.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Norman Atlantic feribotunda ölen Havise Savaş’ın naaşı otopsi için halen Bari kentinde bulunuyor. Türk yolculardan doktor Hakan Akkaya’nın akıbeti ise belirsiz. Akkaya’nın kızı Begüm Akkaya, “Bu olay ihmalden öte adeta bir cinayettir. Tüm sorumluların hesap vermesi gerekiyor” dedi.

Bu ihmalin hesabı sorulmalı

Yunanistan’dan İtalya’ya giderken yanan “Norman Atlantic” gemisinde ölen Tük yolcu Havise Savaş’ın yakınları İtalya’dan gelecek cenazeyi bekliyor. İtalya’daki resmi tatil nedeniyle otopsi işleminin Çarşamba gününe kaldığını belirten Savaş’ın kardeşi Şenol Savaş, “O kadar üzgünüm ki, ablamın cenazesini teşhis etmek için İtalya’ya yeğenim ile bir aile dostumuz gitti. Ablamın naaşına Bari’de bulunan diğer cenazelerle birlikte toplu otopsi yapılacağı bilgisi verildi. Cenazemiz cuma veya hafta sonu Türkiye’de olacak. Naaş, İtalya’da cenaze işlerini yürüten kurum tarafından Türkiye’ye yollanacak” dedi.
‘Annem bilmiyor’
Savaş, “Anneme ablamın komada olduğunu söylüyoruz. Ölüm haberini cenazenin Türkiye’ye getirilmesinden sonra söyleyeceğim. Aile olarak acımız çok büyük. Nişanlısı Hakan Akkaya’nın akibeti konusunda hiç bilgi yok. Akkaya ailesinin yaşadığı acı bizden daha büyük. Hayatta olması en büyük dileğimiz” diye konuştu.
‘Sorumlular hesap versin’
Hakan Akkaya’nın oyuncu kızı Begüm Akkaya ise, babasından gelecek umutlu haber için sürekli dua ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Ölümlere, kayıplara yol açan bu olay ihmalden öte adeta bir cinayettir. Tüm sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanıp hesap vermesi gerekiyor. Gemi kusurlu olmasına karşın sefere çıkmış. Bu olayın peşi bırakılmamalıdır. Aile olarak çok üzgünüz. Arama kurtarma çalışmalarının her yolcu bulunana kadar devam etmesini istiyoruz. Kayıpların hiçbirinden henüz bilgi alınmış değil. Babamın akıbeti konusunda ne Dışişleri makamlarına, ne de bize ulaşan bir bilgi yok.”
‘Bota bindiğini biliyoruz’
Akkaya, babasının tur yetkilileriyle yaptığı son telefon konuşmasına da değinerek; “Feribotta filikadan çok bot olduğu bilgisine ulaştık. Babamın da bu botlardan birine bindiği tahmin ediliyor. Babam kaybolmadan önceki son telefon görüşmesinde 6 Yunan ve 2 Türk yolcu olduklarını söylüyor. Sis ve fırtına nedeniyle geçen gemilerin kendilerini görmediğini dile getiriyor” diye konuştu.