Dünya Bu kavga dünyada 'olay' oldu!

Bu kavga dünyada 'olay' oldu!

19.08.2016 - 12:57 | Son Güncellenme:

Adana'da küçük çocukların kavgasıyla başlayan olaylarda Cono aşiretine mensup kadınların hareketleri İngiltere basınında da yer aldı. İngiliz gazetesi Daily Mail fotoğrafları 'Şok anı' olarak nitelendirdi.

Bu kavga dünyada olay oldu

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde meydana gelen olayda 2 küçük çocuk kavga etmişti. Bu durumdan haberdar olup sokağa dökülen Cono Aşireti mensubu kadınların sözlü tartışması, taşlı kavgaya dönüştü. Çoğu akraba olan ve oturdukları evler arasında 50 metre bulunan taraflar, birbirlerine hakaret edip taş attı. Bu arada 2 kadının karşı tarafa, eteklerini kaldırıp hareketlerde bulunmalarını çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, birbirlerine saldırmak isteyen kadınları, erkeklerin güçlükle sakinleştirdiği görüldü.

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

İNGİLİZ BASININDA YER ALDI

İngiliz Daily Mail gazetesi, iki çocuğun başlattığı kavgada tansiyonun bir anda yükseldiğini ve kadının kameralara yansıyan hareketi yaptığını aktardı. Gazete yaşananları 'bu bir şok anı' olarak duyurdu

Aşiretin sık sık sokak kavgasıyla gündeme geldiğini okuyucularıyla paylaşan Daily Mail, Conoların Adana'daki geçmişini de sayfalarına taşıdı.

Topluluğun adını 1911'de Toros Dağları'nda doğan Cono Ahmet'ten aldığını belirten gazete, Ahmet'in 1985'te öldüğü zaman 42 çocuğu olduğunu vurguladı.