Otomobil Bu Otomobil 3B Yazıcıyla Basıldı!

Bu Otomobil 3B Yazıcıyla Basıldı!

25.06.2015 - 17:39 | Son Güncellenme:

3B yazıcılarla bugüne kadar pek çok şaşırtıcı şey yapıldı. Bunlar arasında 3B olarak yazılan silahlar, otomobiller, pancake'ler, buzlar, süsler ve pek çok diğer şey bulunuyor. Bunların haricinde pek çok otomobil geliştiricisi, hâlihazırda...

Bu Otomobil 3B Yazıcıyla Basıldı

3B yazıcılarla bugüne kadar pek çok şaşırtıcı şey yapıldı. Bunlar arasında 3B olarak yazılan silahlar, otomobiller, pancake'ler, buzlar, süsler ve pek çok diğer şey bulunuyor. Bunların haricinde pek çok otomobil geliştiricisi, hâlihazırda kimi otomobil parçalarını 3B olarak yazmakta. Ancak bu saydıklarımızın hiçbiri, bugün haberimize konuk olan "Blade"e benzemiyor. Bu otomobil için, "3B yazıcıların geleceğini gözler önüne seriyor." dersek abartmış olmayız. Blade, 3B yazıcıyla üretilen ilk süper spor otomobili. Peki bu nasıl mümkün olmuş?

Haberin Devamı

Şöyle: Otomobilin parçaları ayrı ayrı basılıyor; sonrasında ise bu fiber parçalar ile alüminyum bağlantı noktaları birleştiriliyor. Böylelikle ortaya son derece hafif ve güçlü bir otomobil iskeleti ortaya çıkıyor. Sonuç, 635kg ağırlık! Divergent Microfactories'in tasarımını gerçekleştirdiği Blade, 700 beygirlik motora sahip ve üreticinin verdiği bilgiye göre pek çok materyal kullanılarak üretilebiliyor. Ancak araçta, hafiflik ve sağlamlık konusunda akla gelen ilk materyaller olan alüminyum ve karbonfiber kullanılmış. Görünüşe göre oldukça da yerinde tercihler bunlar. Aracın, ilk etapta sınırlı sayıda üretileceğini belirtelim. Fiyatı da oldukça uçuk olacaktır; ancak yukarıda da dediğimiz gibi: Bu aracın asıl özelliği, 3B yazıcıların gelecekte hayatımıza ne şekilde etki etmeye başlayacağının önemli bir göstergesi olması. Ürüne ilgili videoları aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Yazarlar