Ege Bu plajda engel yok!

Bu plajda engel yok!

19.07.2017 - 03:29 | Son Güncellenme:

Muğla’da engelli vatandaşlar için birçok proje üreten Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl yaşama geçirdiği ‘engelsiz plaj’ların sayısını 11’e çıkardı. Titizlikle hazırlanan plajlara ulaşım da ücretsiz olarak sağlanıyor

Bu plajda engel yok

TESİSLER HİZMETTE

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelsiz Plaj’ projesi kapsamında il geneline daha çok vatandaşın kullanabilmesi için plajların sayısını 11’e çıkardı. Fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak olan yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerini barındıran halk plajlarına kurulan tesisler ücretsiz olarak engelli vatandaşlara hizmet veriyor. Engelli vatandaşların plaja ulaşımları da yine Büyükşehir tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor.

‘DOĞAL TEDAVİ’

2016’da Dalaman Sarsala, Datça Hastaneönü, Ortaca SARÇED, Ula Akyaka, Milas Ören ve Bodrum Kumbahçe’de yapılan engelsiz plajların ardından bu yıl da Fethiye Aksazlar, Datça Karaincir ve Bodrum Turgut Reis plajları hizmete sunuldu. Yetkililer, “Yüzme sporu, pek çok engelli için doğal fizik tedavi. Onların sağlık gelişiminde bir nebze de katkımız olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız sürecek” dedi.