Gündem Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var

Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var

24.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tokat merkeze bağlı Dedeli köyünden geçen, Yelpe köyüne giden yol, 2 köy arasında yaşanan mera anlaşmazlığı nedeniyle 4 yıl önce, Dedeli köyü sakinlerince kapatılmıştı.

Bu yolun anahtarı sadece 3 kişide var

Yelpe köyü sakinleri, köylerine ulaşımı Gümenek köyünden Mustafa Kasın’ın arazisi üstüne yapılan yoldan sağlıyordu. Ancak Kasın, birkaç gün önce arazisinden geçen yolun üzerine demir kapı yaptırdı, kapıya da kilit vurdu. Kasın, kapının anahtarını ise sadece Yelpe köyünden, öğrencileri il merkezine götüren 2 servis şoförüne verdi. Kapıdan servisin geçtiği saatlerde köydeki ilkokulda görevli 3 öğretmen daha geçebiliyor. Köylüler ulaşımı engebeli araziden sağlıyor.

Haberin Devamı

97 haneli, 600 nüfuslu Yelpe köyünün muhtarı Şevki Çelik, kapıyla köyleri arasındaki mesafenin 3 kilometre olduğunu belirterek, “Yıllardır yolumuzu açamadık. Ayrı bir yol yapılıyordu, kamulaştırma sorunu nedeniyle orası da tamamlanmadı. Bu şekilde mahpus olarak kaldık” dedi. Demir kapı yaptıran Mustafa Kasın ise yolun kendi arazisinden geçtiğini, öyle uygun gördüğü için ulaşıma izin vermediğini söyledi. l EKBER TÜRKOĞLU Tokat AA