İzmir BUCA BELEDİYESİ, KESMETEPE BELEDİYESİNE YARDIM ELİNİ UZATTI

BUCA BELEDİYESİ, KESMETEPE BELEDİYESİNE YARDIM ELİNİ UZATTI

30.04.2015 - 17:36 | Son Güncellenme:

.

BUCA BELEDİYESİ, KESMETEPE BELEDİYESİNE YARDIM ELİNİ UZATTI

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe Belde Belediyesi ve İzmir’in Buca belediyesi tarafından başlatılan kardeş belediye projesi kapsamında Kesmetepe Belediyesi ilk meyvelerini vermeye başladı.
Yapılan programa, CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, CHP Eski Milletvekili Celal Topkan, milletvekili adayları ve çok sayıda partililer katıldı.
Kardeş belediye projesi kapsamında İzmir’in Buca belediyesi ve Besni’ye Bağlı Kesmetepe Belde Belediyesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında Buca Belediyesi tarafından yol çocuk oyun alanı ve belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir araç tahsiz edildi.
Programda konuşan Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, “Öncelikle kardeş belediyecilik projesini gerçekleştiren Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya çok ama çok teşekkür ederim. Kesmetepe Beldemize 1 Adet hizmet aracı, 2 bin metre park alanı kazandıran ve 10 bin metrekarelik 4 caddemize kilitli taş yaptıran İzmir Buca Kardeş Belediye Başkanımız Sayın Levent Piriştina’ya çok teşekkür ediyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin dayanışma, birlik ve beraberlik ilkesinin bir sonucu olarak en batıdaki ve en doğudaki halklarımızı kaynaştırma ve yardımlaşma duygusunu yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Belediyecilikte yaptığımız bu örnek takdire şayan atılımların sonucu olarak 7 Haziran’da halkın iktidarı ile sonuçlanacaktır. CHP olarak yerel yönetimlerin güçlendirilerek adil, demokratik bir Türkiye’nin yeniden inşaa edileceği düşüncesindeyiz.
Ülkemiz içinden geçtiği siyasal, ekonomik ve sosyal bunalımların ancak CHP iktidarı ile aşılacağı fikri geniş halk kitleleri tarafından çokça dillendirilmeye başladığını görüyoruz. Ben şimdiden 7 Haziran’ın başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’dan ilan ediyorum” dedi.
Buca Belediye Başkanı Leven Piriştina ise; “Tüm ülkede sözde kardeşlik adına adımlar atılırken söylemler dile getirilirken böyle bir adım atarak kardeşliğe ne kadar inandığımızı ve hayata geçirilmekteki samimiyetimizi gösteren bu projenin mimarı ve bugün bizim burada Olmamızı Sağlayan Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya sonsuz teşekkür ediyorum. Bu proje ilk somut meyvelerini vermeye başladı. Daha çok meyve verecek o zaman kıymeti daha da çok anlaşılacak kardeş olmanın, dayanışmanın, birlik olmanın anlamı yerelde atılan bu adımlarla göreceğiz hep birlikte neler doğuracak. Bu proje bizi iktidara götürecek daha sonra bugün yönettiğimiz ilçeler beldeler kentler bizi bu ülkeyi yönetmeye attığımız ilk adımlar olacak. İlk Kesmetepe’ye geldiğimiz buranın suyunu içtiğimiz gün bu projeyi dillendirmeye başladık. Bucaya döndüğümde partili arkadaşlarımla örgütümle kadın kollarım, gençlik kollarımla ve vatandaşlarla Adıyamanlı olsun ya da olmasın ben bir köyden geliyorum dedim orda bir manzara ile karşılaştım dedim sanki Buca’da gibiydik bize sarıldılar sofralarını açtılar evlerini açtılar dedim. Onların istediği parklar bahçeler yollar değildi bize sadece arada uğrayın hal hatır sorun bizi unutmayın talebi geldi. Aslında onların beklentileri yollar değildi. Ama oradan bana dediler ki mütevazi olabilir onlar büyük taleplerle gelmemiş olabilirler ama orda gördüğünüz bir eksiklik varsa genel merkezinde böyle bir projesi varsa ne gerekiyorsa yapın biz buca halkı olarak arkanızdayız dediler. Bugün gördüğünüz eserleri de onlarında tam desteği olarak yapmak bizlere nasip oldu. Bu projede Kesmetepe’mizdeki bugün gördüğünüz her şeyde Buca’nın, Bucalıların koyduğu katkısı kucak dolusu sevgi ve emeği vardı. Onlara ve Buca’lı hemşerilerimize de sizin adınıza teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi idi bu işte herkesin emeği vardı. Ancak Kesmetepelilerin şunu bilmesini isterim ki, gerçekten şanslısınız sizi seven yaşadığı yere bağlı ülkesine bayrağına bağlı, bu topraklara olan borcunu hiç yorulmadan ödeyen yürkli bir bir belediye başkanınız var, şanslısının böyle bir belediye başkanınız var kendisini buraya adamış kendisini bu topraklara adamış ve eminim hizmetleri artarak devam ettirecek bizde onun bu hizmet yarışında bu onurlu mücadelesinde elimizden gelen kardeş belediyesi olarak kardeşi olarak ve fahri bir kesmetepeli olarak tüm katkılarımı koymaya çalışacağım. Böylesi güzel bir havada böylesi güzel insanlarla partimizin genel başkan yardımcıları il başkanları milletvekili adaylarımız onlarla olmaktan son derece mutluyum iyi ki varsınız yolunuz açık olsun” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise; “Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bir proje gerçekleştirdik imkanı geniş olan belediyelerle imkanı kısıtlı olan belediyeleri kardeş yaptık. Projeye Ağustos ayında başladık Buca Belediyemizi de Kesmetepe ile kardeş yaptık sevgili başkanımız Leven Piriştina’ya Eylül Ayı içerisinde böyle bir projemizin olduğunu mümkün olursa projemizde küçük belediyelerimizi değil de büyük belediyelerimizin ayağına gitmesi gerektiğini söyledik. Oda büyük bir memnuniyetle kabul etti. 13 Ekim’de işsizlikten sorumlu başkanımız Sayın Murat Karayalçın, Sayın Neşet Taran, Sayın Başkanımız Levent Piriştina, Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt, Nilifer Belediye Başkan yardımcılarımızla iki gün program yaptık. Belediye Başkanı Vakkas beyle projeye baktılar. Biz tuta gittik tutta programımıza devam ettik. Onlar sağ olsunlar projeyi yaptık diye geldiler. Doğru mu söylüyorlar, Eksik mi söylüyorlar, Tabi o anda anlayamadık. Ama sonra gördük ki sağ olsun Levent Piriştina bütün samimiyetliğiyle, bütün içtenliğiyle Kesmetepe’nin kardeşi değil başkanın söylediği gibi ecdadı olmuş, onların yoldaşı olmuş. Ben huzurunuzda Levent Piriştina’ya çok içten teşekkür ediyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı. Park açılışından sonra Tavaş mesire alanında programa katılanlara öğle yemeği verildi.