Gündem Buca Çarşı’da her şey olacak

Buca Çarşı’da her şey olacak

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nin 13 bin metrekarelik alanda yapacağı Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi’nde; kapalı pazaryeri, 1000 kişilik amfitiyatro, 500 kişilik açık hava sineması, STK merkezi ve meydan bulunuyor

Buca Çarşı’da her şey olacak

Buca Çarşı’da her şey olacak
Buca’da yepyeni bir kent merkezi doğuyor. Buca Çarşı projesiyle ilçe, estetik tasarım ve işlevsellikte çığır açacak dev bir yatırımla daha buluşuyor. Buca Belediyesi, Buca’ya yepyeni bir kent merkezi olması planlanan Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi “Buca Çarşı” projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bünyesinde kapalı pazaryeri, 1000 kişilik amfitiyatro, 500 kişilik açık hava sineması, STK Merkezi ve meydan bulunan, yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda projelendirilen Buca Çarşı, kent merkezi anlayışına yepyeni bir bakış açısı kazandıracak.

Haberin Devamı

Benzersiz bir proje

Yıllar içinde yıpranan kent çehresini yenilemek için harekete geçen Buca Belediyesi, Buca Pazaryeri’ni benzersiz bir kent merkezi ve yaşam alanına dönüştürecek Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi BUCA ÇARŞI projesinin inşa çalışmalarına süratle devam ediyor. Dev proje için geçtiğimiz nisan ayında görkemli bir törenle ilk kazmayı vuran Buca Belediyesi, bu prestij projesini yıl sonuna kadar tamamlamayı öngörüyor. Proje tamamlandığında Buca çağdaş, modern ve gurur duyulacak dev bir yaşam merkezine kavuşacak.

Çok amaçlı kullanım

Uzun yıllardır Buca Pazaryeri’nin kurulduğu Özmen Caddesi üzerinde yaklaşık 13 bin metrekarelik alanda konumlanan “Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi” Buca Çarşı Projesi; kentlinin ihtiyaçları, fonksiyonellik, estetik, tasarımda yerellik ve ekonomiklik unsurları göz önünde bulundurularak iki kademeli olarak hazırlandı. Çok amaçlı kullanımın mümkün olacağı tesis, şimdiden Bucalıları heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Buca Çarşı’da her şey olacak

Altı pazaryeri üstü yaşam alanı

Buca’nın kalbinin atacağı, gurur kaynağı olacak Buca Çarşı Projesi’nin zemin katının 10 bin metrekarelik alanında ısıtma ve soğutma sistemleri bulunacak. Vatandaşların ve pazarcı esnafın alışverişlerini modern koşullarda yapabileceği 1000 tezgah kapasiteli kapalı pazaryeri oluşturulacak. Alan, pazarın kurulmadığı veya kısmi olarak kurulduğu günlerde otopark ve spor etkinlik alanı olarak kullanılacak. Aynı katta kurulacak genel ihtiyaç alanları, zabıta birimleri, yeme içme alanları ve mescitle kentli çağdaş bir alışveriş mekanına kavuşacak.

Buca Çarşı’da her şey olacak

Tam 500 kişilik açık hava sineması

Kapalı pazaryerinin üstü, bir yaşam alanı olarak düzenlenecek. Kentlinin yeşille, doğayla buluşabileceği 8 bin metrekarelik bir bölgeye yayılan park, bölgenin çehresini değiştirecek. Bu bölümde ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanımına sunulacak ofis alanları oluşturulacak. Bucalıları yeşille, doğayla ve modern kent düzenlemeleriyle karşılayan alanda ayrıca 500 kişilik açık hava sineması ve 1000 kişilik amfitiyatro da yer alacak.

Buca Çarşı’da her şey olacak