Ege Buca’nın çehresi değişecek

Buca’nın çehresi değişecek

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, Şirinyer Parkı’nı yenileyecek. 69 dönümlük alanda yapılacak parkta otopark ve açıkhava sineması da olacak

Buca’nın çehresi değişecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzerinde dağınık bir şekilde bulunan yapılar nedeniyle kaotik bir alan haline gelen Şirinyer Parkı’nı yenileyecek. Yüklenici firmaya uygulama projesi için yer teslimi yaptı. Proje kapsamında, alanının iki yakasını Menderes Caddesi ile Cemil Şeboy Caddesi arasındaki kot farkından yararlanarak birbirine bağlayan bir platform oluşturulacak. Şirinyer Parkı, hem koşu ve yürüyüş hem de bisiklet parkurlarıyla Forbes Caddesi’ne bağlanacak. Park bünyesinde oluşturulacak platformla bağlantılı kültür merkezi, sosyal merkez ve yarı açık pazaryeri kurulacak.

Haberin Devamı

Şirinyer’in belleğinden gelen açık hava sineması kültürü, amfi şeklinde tekrar yaşatılacak. Sosyal Merkez ise kadın ve çocuk aktivite merkezi, engelli aktivite merkezi, muhtarlık ve kafeterya birimlerinden oluşacak.

Herkese hitap ediyor

Projede öngörülen yarı açık pazaryeri, mevcut pazarı farklı bir alana taşımak yerine, haftanın her günü kullanıma açık olacak ve esnek kamusal kullanımlara da cevap verecek şekilde tasarlandı. Bu kapsamda kurulacak pazaryerine birçok farklı kottan kullanıcı girişi sağlanacak. Pazarcılar için ise yine otopark kotu ve zemin kotundan, servis girişi ve yükleme noktaları oluşturulacak.

16 bin ağaç dikildi

Buca Belediyesi, kentin en ciddi sorunlardan biri olan yeşil doku eksiğinin giderilmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor. İlçenin dört bir köşesinde çalışan Buca Belediyesi Parklar Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, her gün ilçenin değişik bölgelerinde ağaç dikimi ve çiçeklendirme çalışmaları yapıyor. Yeşil seferberliği başlatan Buca Belediyesi, kent genelinde yaklaşık 16 bin ağaç, 470 bin mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirerek Buca’da özlenen manzarayı yaratmada büyük yol kat etti.