Gündem Bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

01.08.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hava durumu bugün nasıl olacak? sorusu merak konusu oldu. Türkiye geneli hava durumuna bakılacak olunursa hava sıcaklıkları artacak. Meteorolojinin yaptığı hava tahmini sayfamızda.

Bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz bölümü ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzeydoğu kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi ve Batı Karadeniz'in batısının yer yer parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trabzon’un doğusu ile Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 33
İstanbul: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde yer yer pus bekleniyor.) 33
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Bursa: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 34
Adana: Parçalı ve az bulutlu 36
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
Samsun: Parçalı bulutlu 29
Trabzon: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40