Gündem Bugün hava nasıl olacak? 18 Mayıs Cumartesi hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 18 Mayıs Cumartesi hava durumu...

17.05.2019 - 22:03 | Son Güncellenme:

Hafta boyu güzel havanın keyfini süren vatandaşlar Cuma günü başlayan yağışlar sonrası hafta sonu hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Sıcak ve güneşli başlayan Mayıs ayında bu hafta sıcaklıklar biraz düşünce, Cumartesi günü için dışarıda plan yapacak olanlar hava durumunu öğrenmek istiyor. Meteoroloji'nin Cumartesi günü için yapılan tahmininde ise hava sıcaklıklarının; güney, batı ve iç kesimlerde azalacağı görülüyor. İşte 17 Mayıs Cumartesi günü yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 18 Mayıs Cumartesi hava durumu...

Cumartesi için planları olan vatandaşlar, bu hafta sonu havanın nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı tahminlere göre, Batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere güney, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığı azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 17 Mayıs Cumartesi günü için plan yapanların merak ettiği detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Çanakkale hariç), İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta ve Batı Karadeniz ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Sivas, Tunceli, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop ve Bartın hariç) ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere güney, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop ve Bartın hariç) ile Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Su Baskını, Yıldırım, Çatı Uçması, Ulaşımda Aksamalar, Ani Sel vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın yarın İç Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 15°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 16°C, 27°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

ANKARA 14°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.